Almussafes mantindrà la Ford: la marca adjudica la plataforma de vehicles elèctrics a la factoria valenciana

  0
  981
  Planta Ford a Almussafes.

  La factoria d’Almussafes fabricarà els dos nous models elèctrics de la companyia, segons ha confirmat la ministra d’Indústria, Reyes Maroto

  Els 5.971 treballadors de la factoria Ford d’Almussafes poden estar tranquils. L’automobilística americana ha anunciat aquest dimecres que ha adjudicat a la planta de la Ribera Baixa la producció a Europa de la nova plataforma de vehicles elèctrics GE2 a partir de 2025. Aquesta decisió suposarà una càrrega de treball amb la qual la factoria garanteix la seua continuïtat en els pròxims anys.

  La direcció de la multinacional, reunida a Detroit, ha anunciat la fabricació dels seus models elèctrics a Almussafe,s d’aquesta manera, en els pròxims anys es durà a terme una transformació de la fàbrica valenciana per a adaptar-la a la producció de la nova generació de vehicles elèctrics.

  La planta d’Almussafes tenia adjudicats cinc models de vehicles, que van passar a quatre (Kuga, Transit, Smax i Galaxy) després de deixar de fabricar el Mondeo, i d’ací a 2025 deixarà de produir tots els altres, excepte el Ford Kuga. D’aquesta manera, dins de tres anys la planta s’assegura la producció dels nous vehicles elèctrics.

  Una llarga deliberació

  La decisió de Ford sobre quina fàbrica a Europa produirà la plataforma de vehicles elèctrics, si Almussafes o Saarlouis, ha estat precedida per un llarg procés de negociació i deliberació que s’ha prolongat durant mesos.

  Després de diverses reunions a Almussafes infructuoses, el sindicat majoritari UGT va aconseguir in extremis el passat 27 de gener en Colònia l’Acord per l’Electrificació, un pla d’ajust com a proposta valenciana per a convéncer a la companyia que contempla mesures de «contenció salarial», amb augments no traslladats a les taules salarials, i de flexibilitat laboral. Després d’aquest acord, es va obrir un període de consultes en totes dues fàbriques que ha durat cinc mesos.

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí