NULL
Les actuacions han consistit en la instal·lació d’una nova barana de ferro i fusta idèntica a l’existent en altres trams i una barana de vidre reforçat en quasi tot el recorregut
L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i la regidora delegada de Turisme, Natalia Antonino, han inaugurat este matí les actuacions de millora de l’accessibilitat de l’espai museístic de la Via del Pòrtic. Esta iniciativa està emmarcada dins del Conveni del Pla de Dinamització i Governança Turística del Camp de Morvedre. L’espai de la Via del Pòrtic està patrocinat mitjançant conveni amb Naturgy.
S’ha realitzat un recorregut per l’itinerari de visita i s’han explicat per part de la tècnica de Turisme de l’Ajuntament de Sagunt les millores realitzades, que han consistit en la instal·lació d’una nova barana de ferro i fusta idèntica a l’existent en altres trams i una barana de vidre reforçat en quasi tot el recorregut amb la finalitat d’evitar qualsevol eixida de la tarima de l’itinerari, així com altres elements de seguretat. En finalitzar el recorregut, han intervingut en l’acte la regidora de Turisme, el director de Turisme València, Xavi Pascual; el secretari autonòmic i l’alcalde de Sagunt. A la inauguració també han assistit Antoni San Francisco, alcalde de Benifairó de les Valls i president de la Mancomunitat de les Valls; i representants institucionals de municipis de la comarca, representants d’associacions i altres membres de la Corporació Municipal.
Antecedents de la Via del Pòrtic de Sagunt
El descobriment d’estes restes arqueològiques es va produir en 1991 arran de les obres de construcció dels dos edificis que actualment contenen les restes en els seus soterranis. Van des del segle I a l’IV d. C., i aconseguixen fins i tot èpoques posteriors com la tardorromana i la medieval.
El projecte d’agrupar en un museu estes restes arqueològiques, denominat ‘Portici Via’, va ser una iniciativa de l’Ajuntament de Sagunt, i està format per una calçada romana de 60m de longitud, una de les principals vies d’accés a la ciutat en l’antiguitat, cisternes, habitatges, espais de culte, etc. Situat en la plaça Antiga Moreria de Sagunt, núm. 9, alberga una calçada romana de 60 metres lineals, única conservada en un entorn urbà en la Comunitat Valenciana, a més de restes d’estructures funeràries on es practicava el ritu d’incineració, vestigis d’un gran edifici monumental de l’època alt imperial romana (S. II-III d. C.), una necròpoli d’inhumació visigoda o paleocristiana, dos habitatges musulmans reutilitzades en època cristiana, així com estructures baixmedievals destinades a habitatge i a zona artesanal.