Sagunt tindrà la megafactoria de bateries per a cotxes elèctrics de Volkswagen que generarà 3.000 llocs de treball

0
2890
La planta s'ubicarà a Parc Sagunt II.

Les obres per a la seua construcció començaran a finals de 2022 i s’espera que estiga operativa en 2026

Ja és oficial: Volkswagen construirà la seua megafactoria de bateries per a cotxes elèctrics a Sagunt. Ho ha confirmat el propi president del Consell d’Administració de Seat, Thomas Small, que ha afirmat que «la fàbrica de bateries que tindrem a Espanya estarà a Sagunt».

El mateix Schmall ha afirmat que el projecte ha tingut en compte més de 100 criteris i que suposarà la creació de 3.000 llocs de treball amb una capacitat de 40 GWH a l’any. La planta s’alçarà, com estava previst, als terrenys del parc industrial Parc Sagunt II.

Entre els factors s’ha assenyalat la presència d’un port molt important per a les connexions, i a més que es facilita començar a construir la planta a finals d’aquest 2022 i tindre operativa la planta en 2026. D’una altra banda també s’ha assenyalat que en aquesta inversió tindran un paper fonamental els fons del Perte de l’automoció, finançat amb diners europeus.

La inversió en la planta de bateries estarà entorn dels 2.500 milions d’euros i serà una de les sis gigafactorías que tindrà el Grup Volkswagen a Europa. Des de Sagunt es proveirà al mig milió d’unitats de vehicles elèctrics té previst fabricar en Seat Martorell a partir de 2025. Aquests models seran de tres marques, Cupra, Volkswagen i Skoda, i seran vehicles urbans.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí