Ontinyent acorda convertir l’Esplanada de Tortosa i Delgado en l’espai definitiu per a realitzar concerts i festivals


0
880
Imatge del ple d'Ontinyent.

La proposta que respón a una petició de la ciutadania ha comptat amb el vot favorable de La Vall ens Uneix i Partit Popular i l’abstenció de Compromís per Ontinyent

L’Ajuntament d’Ontinyent acordava al plenari d’aquest dijous convertir l’Esplanada de Tortosa i Delgado en l’ espai definitiu per a realitzar concerts i festivals. La proposta ha comptat amb el vot favorable de La Vall ens Uneix i Partit Popular i l’abstenció de Compromís per Ontinyent. Aquest acord arribava després de debatre la moció presentada per part del grup municipal del Partit Popular que demanava l’establiment d’un espai definitiu per a la realització de concerts perquè consideraven que la proposta guanyadora d’Ontinyent Participa 2018 no s’havia executat.

La regidora de Modernització i Govern Obert, Natàlia Enguix, matisava la petició de la portaveu del Partit Popular al explicar que la proposta es donava per “complida” perquè “als darrers anys s’han executat moltes obres a la zona de l’Esplanada de Tortosa i Delgado per tal que aquesta poguera acollir concerts” i eren aquestes intervencions el que havien permès que grups de renom com La Pegatina, Los Secretos, Els Catarres o La Habitación Roja hagueren actuat en aquest espai.

Així mateix, Enguix remarcava que l’Esplanada de Tortosa i Delgado “és un espai segur”, que “està en continues millores” i que si foren necessàries es farien més obres, una vegada haja finalitzat la restauració de la muralla i del Pont Vell. En aquest sentit, recalcava que l’Esplanada “compleix amb tots els requisits perquè per poder realitzar un concert o activitat en aquest espai es rep una autorització tècnica. Si no complira amb la normativa, no s’autoritzaria”.

Acte seguit, i en escoltar la intervenció de la portaveu de La Vall Ens Uneix, el Partit Popular plantejava una esmena a la seua proposta per convertir l’Esplanada de Tortosa i Delgado com l’espai definitiu per realitzar concerts i festivals demanat a l’Ontinyent Participa 201; i al mateix temps, continuar treballant per millorar la zona i així garantir el compliment de les mesures de seguretat dels possibles concerts i festivals. Aquesta esmena finalment s’incloïa a la proposta que aprovaven totes dues formacions i l’abstenció de Compromís, que tot i que inicialment havia anunciat el seu vot favorable al seu torn de paraula, modificaven el sentit del vot a abstenció, per a sorpresa de la resta dels grups.

D’altra banda, durant la sessió plenària també s’ha debatut la moció presentada pel grup municipal Compromís per Ontinyent referent a la creació d’un espai memorial d’homenatge al carrer d’Enric Valor d’Ontinyent, que incloïa la creació d’un monument o monòlit, així com un mural que comptara amb la participació de l’alumnat dels centres educatius. La proposta s’ha aprovat amb el vot favorable de La Vall ens Uneix i Compromís i l’abstenció del Partit Popular.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here