Arxivat el ‘cas flotador’ de l’Ajuntament de Sagunt malgrat el «greu perjudici» i les «múltiples irregularitats»

0
2186
Ajuntament de Sagunt.

La titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Sagunt va considerar fa un any que existien indicis contra el exalcalde de Sagunt i diputat del PP Alfredo Castelló

La jutgessa del cas Flotador, relacionat amb la gestió de l’aigua a Sagunt, ha arxivat la causa a petició del fiscal malgrat considerar que en triar Aigües de València com a soci de l’Ajuntament per a la gestió d’aqueix servei va haver-hi irregularitats i un «greu perjudici» per al municipi.

La magistrada considera que l’acord adoptat per un ple celebrat al maig de 2007, segons el qual es va seleccionar a l’empresa privada Aigües de València com a soci en una corporació mixta per a gestionar el cicle de l’aigua, va haver-hi «múltiples irregularitats» amb «greu perjudici per al municipi».

Però també reconeix que, si el fiscal es retira, no existeix cap «part acusadora» per a sostindre aquesta investigació judicial derivada del cas obert després de l’anomenada Operació Flotador.

La fiscalia va informar la jutge el passat 7 de gener que, al seu judici, «resulta complicat que els fets puguen ser constitutius d’infracció penal, atès que la forma en què es va tramitar i va adjudicar l’expedient de contractació núm. 46/06 no va suposar un trencament clar, evident i palmari de l’ordenament jurídic».

En aquell escrit el Ministeri Públic va demanar l’arxiu i sobreseïment provisional de les actuacions, «al no haver quedat prou acreditat que els fets siguen constitutius d’infracció penal».

La titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Sagunt va considerar fa un any que existien indicis contra el exalcalde de Sagunt i diputat del PP Alfredo Castelló, en relació amb l’adjudicació del concurs per a la gestió integral de l’aigua en aqueixa localitat.

Ara continua identificant «múltiples irregularitats en l’expedient de contractació» a favor d’Aigües de València, però es veu obligada a arxivar el cas perquè no hi ha cap perjudicat personat i la Fiscalia ha demanat l’arxivament.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí