El comité comarcal d’Ens Uneix va decidir dimarts a la nit posposar fins al pròxim dilluns les negociacions amb PSPV i PP per a la constitució de la nova Diputació de València.
Els alcaldes i alcaldesses d’Ens Uneix van acordar amb la direcció del partit donar-se aquesta setmana per a confeccionar un document en el qual incloure les principals inversions que han d’executar-se aquests anys en els seus municipis amb fons de la institució provincial. Aquests fons procediran d’un annex d’inversions milionari que la diputació aprovarà anualment destinat específicament a Ontinyent i la Vall d’Albaida.
«Som una comarca del sud de la província de València que sempre ha estat infrafinançada, aillada per falta de transport públic de qualitat i una constant falta d’atenció per part de València», segons el secretari d’organització d’Ens Uneix i alcalde del Palomar, Jordi Vila.
Respecte a les negociacions amb la resta de forces polítiques, el comité comarcal d’Ens Uneix va recolzar de forma unànime el treball de l’equip negociador i va deixar a les seues mans i en el de la direcció del partit, encapçalada per Jorge Rodríguez, alcalde d’Ontinyent, la decisió última del sentit del vot amb el característic: «el que feu, ben fet estarà».
El PSPV aposta per «els màxims governs progressistes en les entitats supramunicipals»
Per la seua part el PSPV de la Vall d’Albaida aposta perquè “els governs integrats per forces progressistes arriben al màxim d’entitats supramunicipals possible”, en clara referència no sols a la Diputació de València sinó també a la Mancomunitat de la Vall d’Albaida, on els socialistes depenen d’Ens Uneix per poder presidir les dues entitats.
Així, la formació considera que “no podem tornar al model del PP d’una Diputació clientelar” i, per això, dona ple suport a les negociacions amb Ens Uneix i Compromís per mantenir una institució provincial “pròxima als ajuntaments que consolide els canvis introduïts des del 2015 en benefici de l’autonomia municipal”.
En aquest àmbit, els socialistes incideixen també en la “simplificació administrativa” de les línies d’ajudes posada en marxa durant les dos últimes legislatures “que eliminen burocràcia i permeten, especialment en els pobles més menuts, dedicar menys esforços a aquests tràmits i estar més pendents de les necessitats de la ciutadania”. Així, posen com exemple que «amb la Diputació d’Alacant de Carlos Mazón un municipi de menys de 500 habitants pot arribar a gestionar una cinquantena d’expedients de subvencions mentre que amb la Diputació de València de les forces progressistes sols amb les línies del Pla d’obres i del Fons de cooperació obtenen més recursos econòmics i, en el segon dels casos, no cal cap gestió administrativa».
Assenyalen així també que s’ha produït un augment de les partides destinades de forma directa als ajuntaments indistintament del seu color polític constitueix “un altre punt fort assolit els últims anys” i situen la Diputació de València com “un exemple d’equitat i de transparència” des del 2015. Per tant, el PSPV de la Vall d’Albaida valora “molt positivament l’esforç de totes les parts implicades per arribar a uns acords satisfactoris que consoliden les polítiques implantades els últims huit anys en contraposició al model del PP”.