Ontinyent anuncia que invertirà el 40% dels fons FEDER en inclusió social i lluita contra la pobres

0
945
Jorge Rodríguez i Natalia Enguix

L’estratègia EDUSI permetrà invertir de més de 5 milions d’euros en la ciutat fins 2023

L’Ajuntament d’Ontinyent invertirà prop del 40% dels Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) obtinguts per la ciutat dins el programa EDUSI en accions d’inclusió social i lluita contra la pobresa. En total, el programa EDUSI permetrà executar una inversió superior als 5 milions d’euros fins a l’any 2023 en diverses àrees de gestió. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava que “el fet que la part més important de la inversió es destine qüestions socials ratifica novament l’aposta que fem perquè al nostre pas cap a la ciutat del futur ningú es quede pel camí», manifestava.

Així, dels prop de 5 milions d’euros aprovats al programa, la inversió en inclusió social i lluita per a la pobresa serà de 1.903.473 euros, incloent accions de regeneració física, econòmica i social en àrees desafavorides. La segona àrea amb major inversió serà la de Medi Ambient i Eficiència en Recursos, amb 1.386.816 euros, dels quals 753.973 es destinaran a Foment del Patrimoni Cultural i Natural; i 632.843 a Millora de l’Entorn Urbà i Medi Ambient. La tercera àrea en quantia inversora serà la d’Economia Baixa en Carboni; amb 1.013.537 euros, dels quals 692.172 seran per a Millora de la Mobilitat Urbana Sostenible, i 321.365 per a Eficència Energètica i Energies Renovables. Finalment, es destinaran 491.936 euros a Tecnologies de la Informació, amb accions vinculades a l’administració electrònica i la implementació d’elements de ‘Smart City’.

Per al desenvolupament d’estes accions es tindrà en compte la transversalitat de la perspectiva de gènere i l’accessibilitat per a continuar construint una ciutat per a totes i tots. Jorge Rodríguez incidia en què “quan les coses es fan bé els resultats es repleguen, i el fet que la nostra haja estat una de les 5 ciutat seleccionades d’entre 38 aspirants a l’última convocatòria del programa demostra el bon treball fet. Esta subvenció reconeix la nostra com una estratègia amb una mirada europea, que transmet i interioritza els valors de la UE al nostre projecte, i una mostra més que constata que anem pel bon camí”, destacava.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí