El PSPV responsabilitza a l’alcalde d’Ontinyent dels enderrocs de vivendes produïts al barri de la Vila

0
1783
Imatge de la casa enderrocada al carrer Roses.

Rebutgen que el govern de Jorge Rodríguez apunte a patrimoni, afirmant que «l’ajuntament té la responsabilitat d’adoptar mesures preventives i de seguretat sobre l’estat de les cases»

«A Jorge Rodríguez li cau Ontinyent». Així de contundent ha estat el PSPV de la ciutat en un comunicat en el que ha afirmat que l’alcalde «s’excusa en els retards en l’arribada d’un informe per justificar l’absència d’actuacions de l’ajuntament davant l’estat de ruïna d’alguns immobles de la ciutat».

L’Ajuntament d’Ontinyent, després de la caiguda d’una casa el passat cap de setmana, va urgir a patrimoni a autoritzar la reurbanització del barri històric de la Vila. No obstant els socialistes apunten que «l’ajuntament té la responsabilitat d’ adoptar mesures preventives i de seguretat sobre l’estat de les cases, instant els propietaris o actuant subsidiàriament. Per tant, no pot el·ludir la seua responsabilitat i culpabilitzar a un altra administración de la seua omisió». Per això adverteixen que «que una casa caiga no es pot mesclar amb un projecte en el barri de La Vila que ve d’anys enrere».

En el mateix comunicat el PSPV recorda que el consistori d’Ontinyent va guanyar un contenciós a la Conselleria de Territori i Habitatge, la titular de la qual era Isabel Bonig (PP) per haver anul·lat un conveni entre Ontinyent i l’IVVSA, mitjançant el qual es regenerava una part de La Vila.

Encara que va ser ja durant l’alcaldia de Jorge Rodriguez, des del PSPV subratllen que «va ser la socialista Rebeca Torró, aleshores regidora d’urbanisme, la que va denunciar l’anul·lació per part de l’administració autonòmica». Afegeixen a més que anys després, quan Torró era Directora General d’Habitatge, els tribunals donaren la raó a l’ajuntament, des d’Habitatge -on estava Torró- «no es recorregué la sentència i es propicià la posada en marxa del conveni».

Continuen explicant que «per donar viabilitat a eixe projecte, l’ajuntament d’Ontinyent va promoure una modificació puntual del Pla Especial del barri de La Vila que incloïa l’àmbit on s’havia d’executar sobre les noves vivendes i també en una zona amb edificacions en mal estat. La casa que es va enfonsar divendres a la nit pertany a aquest últim grup d’actuacions».

Per tot això els socialistes d’Ontinyent consideren «lamentable» que l’alcalde Jorge Rodríguez «culpabilitze la Generalitat de que s’haja caigut una casa». I li recriminen que «Rodríguez sap sobradament que la legislació urbanística valenciana faculta els ajuntaments a actuar en materia d’immobles en mal estat».

Conclou el comunicat del PSPV que «tot i que estem segurs de que els nformes de la Conselleria arribaran en breu, Jorge Rodríguez no es pot parapetar en l’espera mentre se li cauen les cases a Ontinyent».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí