El govern local de Tavernes de la Valldigna suspén els seus bous al carrer: «la societat evoluciona»

0
1436
Les vaquetes a Tavernes de la Valldigna eren organitzades per una penya taurina.

El govern local de Compromís i PSPV anuncia a la penya organitzadora dels festejos que la decisió que s’ha pres «és una qüestió de principis»

Les pròximes festes locals de Tavernes de la Valldigna no tindran les seues vaquetes per decisió del govern municipal. Així ho ha comunicat l’executiu format per Compromís i PSPV a la Penya Taurina Bous a la Vall en un context en el qual han mort sis persones en aquesta temporada i que ha fet saltar les alarmes fins i tot en el propi Govern valencià.

La cancel·lació d’aquests bous al carrer -que no s’han celebrat durant els últims dos anys per la pandèmia- es produirà de manera administrativa, no autoritzant la celebració dels festejos en una plaça desmuntable, com tenia previst la penya organitzadora entre les dates del 9 i 18 de setembre.

L’alcalde Sergi González (Compromís), en una reunió amb altres representants del govern local i representants de la penya han comunicat la decisió a la que donen suport tant la seua formació com el PSPV. González, encara que reconeixia que les vaquetes són una tradició de Tavernes de la Valldigna, assenyalava que “la societat evoluciona”, i que la decisió “és una qüestió de principis”.

La Penya Taurina Bous a la Vall ha lamentat la decisió del govern municipal i ha reaccionat convocant una concentració de protesta per a aquest dimecres. També ha mostrat el seu rebuig a aquesta decisió el PP, assenyalant que els organitzadors “garanteixen el benestar animal” i que és una celebració “festiva i sana”. Els populars han assegurat: “No han de posar-se les ideologies en les nostres tradicions locals”

Bravo veu “preocupant” la xifra de morts

Davant el nombre de morts que s’han produït durant aquesta mena de festejos, la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha afirmat aquest dimarts que veu la situació “preocupant”, i que això “evidència que són activitats que generen un risc important” pel que s’ha mostrat partidària de “revisar els protocols i totes les mesures necessàries perquè, si cal mantindre les tradicions, que no posen en risc la vida de les persones”. Bravo ha resolt que “per damunt de les tradicions, està sempre la vida de les persones”.

Per part seua, PP i Cs han advocat per fomentar la conscienciació ciutadana i la prevenció per a complir la normativa vigent. “Pensem que el reglament que està en vigor té mesures coercitives prou punitives i dures i pensem que el que cal fer és complir el reglament”, ha manifestat María José Catalá, que ha considerat que “les penyes taurines estan fent un esforç important per a complir la normativa”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí