Bocairent acollirà dissabte el 7é encontre d’ambaixades de Moros i Cristians

0
335
Bocairent serà el centre de la festa de Moros i Cristians aquest cap de setmana.

El pròxim dissabte es representaran els textos d’Aielo de Malferit, l’Olleria, Caudete i el municipi amfitrió

El 17 de desembre, Bocairent serà l’epicentre de la festa de Moros i Cristians de la mà del 7é encontre d’ambaixades, organitzat per la UNDEF, l’Associació de Festes en honor a Sant Blai i l’Ajuntament de la localitat. La programació arrancarà a les 9.00 h amb la recepció dels municipis participants, que tot seguit esmorzaran. A les 10.30 h està previst l’inici de les representacions, que tindran lloc a la plaça de l’Ajuntament. Allí mateix es presentarà a les 13.00 h el cartell anunciador de les festes de Moros i Cristians de Bocairent 2023, obra de Xavi Puertes Puerto. Finalment, un passacarrer conduirà els participants fins al dinar de germanor.

En aquest encontre estaran presents les ambaixades de quatre localitats, que intervindran en l’ordre següent: Aielo de Malferit, l’Olleria, Caudete i Bocairent. Per a aquest últim municipi, l’encontre suposarà a més dues estrenes: la del castell que acollirà les representacions, que va ser inaugurat l’any passat però que no es va poder usar per la suspensió de les festes a causa de la situació sanitària, i la de la nova ambaixadora mora, que per primera volta en la història del poble serà una dona, Imma Puerto.

Ximo Carbonell, president de l’Associació de Festes de Moros i Cristians a Sant Blai, expressa la seua satisfacció per organitzar aquest encontre d’ambaixades, que “dona visibilitat i posa en valor un acte essencial de la celebració morocristiana”. Al seu torn, M. Luz Pascual, regidora de Festes i Tradicions, convida tant el veïnat de Bocairent com el de qualsevol altra localitat a assistir a la jornada: “Serà una oportunitat de compartir el ric patrimoni que ens uneix al voltant de la festa“, afirma.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí