NULL
El Programa ‘Jovement’, destinat a joves d’entre 12 i 30 anys, és gratuït, confidencial i es desenvoluparà per part dels psicòlegs municipals amb cita prèvia
La regidora de Joventut Lena Baraza ha presentat aquest matí en roda de premsa el Programa ‘Jovement’, un servei d’Assessorament Psicològic destinat a adolescents i joves de 12 a 30 anys que sorgeix com a resposta a les necessitats per l’impacte de la crisi sanitària, el confinament i la nova normalitat en la salut mental de la joventut.
“La població juvenil i adolescent està patint molt la situació de pandèmia al no poder relacionar-se però també per la situació d’inestabilitat que hi ha pel que fa a l’ocupació. Part dels joves ja va patir l’anterior crisi econòmica i la present també els va a colpejar de ple. Per això és necessari oferir-los un servei d’ajuda davant la percepció negativa de cara a un futur proper”, ha explicat Lena Baraza.
Aquest servei es desenvoluparà per part dels psicòlegs de l’Ajuntament de Xàtiva de manera personalitzada, gratuïta i confidencial; i es durà a terme a la Casa de la Joventut (de forma presencials si ho permeten les mesures sanitàries) mitjançant cita prèvia que es pot sol·licitar al telèfon 962274342 o a través del correu [email protected]. La intenció és dotar als joves i adolescents de recursos per a millorar el seu benestar emocional, enfortir les habilitats individuals i socials, i fomentar el creixement personal donant resposta a les necessitats psicològiques derivades de la crisi per la Covid-19.
“A partir d’aquest servei tenim la intenció d’aturar diferents comportaments negatius però que estan normalitzats, com ara l’augment del joc o de l’ús d’antidepressius. Esperem frenar conductes que no són saludables”, ha expressat la regidora de Joventut, qui ha afegit que “no va a ser un tractament sinó una orientació sobre com dirigir el projecte de vida de cada persona que així ho sol·licite”.
Segons l’estudi d’impacte de la Covid-19 i la nova normalitat en la joventut valenciana realitzat per l’IVAJ el Consell Valencià de la Joventut, el 43% de la joventut valenciana considera que el confinament ha afectat la seua salut mental i el 50,6% va sentir ansietat durant el confinament. Les dones majors de 24 anys i les persones d’origen estranger són els col·lectius que més han patit durant el confinament en contraposició als homes i als menors de 18 anys.