Lafarge posa en qüestió el seu futur a Sagunt si s’aprova el Paratge Natural Municipal de Romeu

0
1915
Pedrera de Lafarge a Sagunt

La declaració del Paratge Natural Muncipal de la Muntanya de Romeu, on té ubicada la seua pedrera la cimentera, posaria en qüestió el futur de la planta a Sagunt

La multinacional cimentera Lafarge ha advertit que podria tancar la seua planta de Sagunt per la «falta de seguretat jurídica» per la intenció del govern municipal encapçalat per Compromís de declarar Paratge Natural Municipal la Muntanya de Romeu, on està ubicada la pedrera de l’empresa. En estos moments la declaració es torba congelada pel Consell, però que compta amb el suport de l’encara conseller d’Economia, de la mateixa formació política, i està prevista que siga aprovada pel govern valencià este divendres.

Este advertiment que explica el diari econòmic Expansión es produeix en plena precampanya electoral, i des de Lafarge s’afirma que l’actual redacció del Projecte de Declaració de Paratge Natural Municipal del Romeu posa en perill la continuïtat de LafargeHolcim a Sagunt». L’empresa assenyala que ja està estudiant la viabilitat de mantindre l’activitat davant el que considera com a «falta de seguretat jurídica i tenint en consideració les importants inversions realitzades en els últims anys».

Segons l’empresa, «la declaració del Paratge Natural Municipal de Romeu, en els termes en què es planteja en el seu article 28, prohibint expressament qualsevol activitat extractiva de manera genèrica, suposaria la paralització de la pedrera a mitjà termini i, per tant, faria inviable la continuïtat de l’activitat de la fàbrica de ciment, tenint com a conseqüència la destrucció de 650 llocs de treball directes i indirectes i afectant greument l’economia local relacionada amb la seua activitat a Sagunt i a la regió».

Valoració de CCOO

Des del sindicat CCOO s’ha exigit a totes les parts diàleg per a resoldre la situació del Paratge Natural Municipal. Així ha considerat que considera «imperativa una adequada ponderació entre els drets mediambientals i els drets miners». Així CCOO insta a complir la legalitat i a tindre en compte els informes pertinents, per a una transició justa que salvaguarde els llocs de treball

Per a CCOO la protecció mediambiental del Paratge Natural Municipal Romeu és «fonamental», però que «aquesta ha de ser compatible amb la protecció dels drets laborals i socials. La prohibició del desenvolupament dels drets miners preexistents exigeix un equilibri dels interessos en conflicte: mediambientals i econòmics».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí