La Font de la Figuera va reduir en 2018 fins un 15% la seua generació de residus

0
988
Ajuntament de la Font de la Figuera

Des de l’Ajuntament de la Font de la Figuera se senyalen les campanyes de conscienciació, la implantació de l’Ecomòbil i el programa pilot de compostatge com a factors que haurien col·laborat en la reducció

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Font de la Figuera ha manifestat que dins la política municipal de rebaixar el RSU (residus mesclats) s’ha aconseguint en 2018 la xifra més baixa de residus des del 2012, 875,99 tones. Unes dades que també han significat el descens del 15,24% respecte a 2017 (amb un acumulat anual de 1.033,44 tones).

Aquesta baixada de tonatge tan significativa de RSU porta amb si un augment històric de quilos recollits en els contenidors de vidre i paper i cartró, amb 63.236 i 31.485 quilos, respectivament. Una cosa que per a les dues categories també resulta tot un rècord, per la qual cosa s’apunta a accions directes municipals, com la de facilitar a les empreses la recollida del paper i cartró, que ha fet possible assolir aquest 43,16% més respecte a 2017.

Les xifres recollides en els contenidors de plàstic baixen lleugerament, tendència que evidencia un major ús dels Ecomòbil i Ecoparc fixos. L’Ajuntament ho valora molt positivament, i recorda que depositant aquest tipus de residus lleugers i de paper i cartró a les plataformes del COR, a més d’ocasionar llargues cues, no s’aprecia el nivell de bonificació en el rebut, ja que els ecoparcs estan pensats per a residus de difícil ubicació, per tant, recomanen dipositar aquesta tipologia de residus en els contenidors habilitats a la població.

Des de la regidoria de Medi Ambient, Carmen Asensi, té clar que aquestes xifres tan positives són el resultat de l’esforç col·lectiu per reciclar i la conscienciació per part del consistori.

A més, pel que fa a la recollida de vidre, les comparses i particulars van participar en les passades festes de Moros, Cristians i Contrabandistes a la iniciativa d’Ecovidrio i l’Ajuntament, «La Reconquesta del Vidre», quedant la població quarta en el rànquing com una de les poblacions que més quilos d’envasos de vidre va acumular.

L’objectiu, a més de seguir en aquesta línia, segueix sent aconseguir arribar al rècord de 2011, 778,43 tones.

«Aquestes xifres ens preparen per complir amb la normativa europea, que obligarà a partir del 2020 a separar la fracció orgànica -afirma l’alcalde, Vicent Muñoz-. Si amb 53 famílies i 3 restaurants adherides al programa de compostatge domèstic hem complert els objectius marcats, imaginem tot el poble participant en aquesta campanya que també ha estat determinant per assolir aquestes dades».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here