El PP diu que derogarrà el decret “que posa en perill Lafarge” a Sagunt sense desprotegir la muntanya de Romeu

0
1475
Imatge de la visita de Bonig a Lafarge

La candidata del PP, Isabel Bonig ha visitat la planta cimentera de Sagunt on s’ha entrevistat amb el comité d’empresa

La candidata del PP a la Generalitat, Isabel Bonig, ha visitat la planta de Lafarge a Sagunt on s’ha compromés a garantir l’activitat de Lafarge “enfront de la política anti industrial del Consell de Ximo Puig” alhora que mantindrà la protecció de la Muntanya Romeu, on es troba la pedrera de la cimentera.

Bonig, que s’ha entrevistat amb el Comité d’Empresa i amb la direcció de la signatura, manifestava que “la política sectària i anti industrial d’aquesta coalició sanchista d’esquerres del PSPV, Compromís i Podemos suposa un atac directe a 650 famílies que poden perdre el seu treball per una decisió basada únicament en qüestions ideològiques”, ha assenyalat Bonig”. Així ha assegurat que, si el PP governa en la pròxima legislatura, “mantindrem el suport total i absolut a aquesta fàbrica i treballarem per a mantindre l’activitat d’aquesta empresa”

Així mateix, la presidenta dels populars valencians ha subratllat que es legislarà per a mantindre la protecció del paratge natural de Romeu, en el terme municipal de Sagunt. “Perquè és perfectament compatible el manteniment del paratge natural i l’activitat extractiva com així recollia el conveni entre l’ajuntament i l’empresa, aprovat per àmplia majoria durant l’últim govern municipal del Partit Popular”.

Aqueix conveni establia ocupació fins a l’any 2030, en la seua actual ubicació mentre l’ajuntament emetria, els informes preceptius per a traslladar l’activitat extractiva a la zona del Piñal.

Cal recordar que el mateix alcalde de Sagunt, Quico Fernández, també ha assegurat que l’activitat de l’empresa és compatible amb la protecció de la muntanya recordant que té ampliada fins l’any 2042 la seua llicència d’explotació de l’actual pedrera; fins i tot la vicepresidenta Mónica Oltra ha arribat a afirmar que “el perímetre del parc protegit aquesta fora de la zona d’activitat de l’empresa”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here