Els partits de Sagunt escolten el projecte de l’Autoritat Portuària per al nou Pantalà davant la inviabilitat de l’actual

0
3908
Un dels trams col·lapsats del pantalà de Sagunt.

L’Ajuntament de Sagunt estudiarà les modificacions per a poder donar una resposta al més prompte possible

L’Autoritat Portuària de València ha presentat aquest divendres en la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Sagunt, el nou projecte del pantalà. El president de la APV, Aurelio Martínez, ha explicat les modificacions pertinents de la nova proposta, després de la inviabilitat del projecte anterior. L’Ajuntament ha comunicat que estudiarà i analitzarà la proposició per a poder donar una resposta definitiva al més prompte possible.

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha explicat que “en la reunió amb l’Autoritat Portuària de València hem transmés aquells punts que havíem consensuat entre els diferents partits polítics i la societat civil. Per part de la APV se’ns ha explicat, que atés que el seu informe apuntava a la no viabilitat del pantalà, ja tenien preparat un nou projecte, que ara haurem d’estudiar en profunditat i en el qual ofereixen la inclusió de determinats elements de patrimoni industrial”.

El projecte que ha oferit l’Autoritat Portuària a l’Ajuntament de Sagunt consisteix en la demolició completa de l’antic pantalà amb la intenció de construir un totalment nou en un termini de sis mesos i invertir 11 milions d’euros en el projecte. L’ajuntament estudiarà la proposta detalladament per a poder donar una resposta al més prompte possible.

No obstant cal recordar que en un primer moment va haver unanimitat dels partits de Sagunt d’oposar-se a aquesta demolició i es va voler portar davant la justícia. Però ara un nou estudi encomanat pel propi Ajuntament de Sagunt ha certificat la inviabilitat de mantindre l’actual pantalà.

Així mateix, l’alcalde ha afegit que “s’ha optat per analitzar bé tota la documentació presentada per part de l’Autoritat Portuària i seguir en contacte per a poder prendre una decisió definitiva respecte a quina mena de projecte volem. Aquest nou projecte no és exactament el que nosaltres havíem sol·licitat i, per tant, necessitem un estudi en profunditat abans de poder emetre una opinió definitiva sobre aquest tema”.

El pantalà té una longitud de 1.652 metres i està dividit en cinc trams. D’aquests trams, el primer, amb 360 metres de llarg, està situat en terra ferma i la resta, sobre la mar. Dos d’aqueixes parts es van esfondrar durant els temporals de 2019 i 2020 i es requereix d’una reconstrucció immediata perquè la resta de l’estructura no perille.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here