Alzira i el IVASS consolidaran el Certamen Nacional de Pintura per a persones amb diversitat funcional intel·lectual

0
2784
Ángel Bonafé i Diego Gómez

L’alcade d’Alzira, Diego Gómez i el director general del IVASS, Ángel Bonafé, acorden “realitzar un conveni estable entre el IVASS i l’Ajuntament per a consolidar el certamen i la seua vinculació a la capital de la Ribera Alta”

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez i el Director General de l’Institut Valencià d’Atenció Social-Sanitària (IVASS), Ángel Bonafé, han anunciat la seua intenció d’establir un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i el IVASS per a consolidar el certamen i la seua vinculació a la capital de la Ribera Alta. En declaracions exclusives a l’àrea de comunicació de l’Institut CIMEV, l’alcalde de la localitat ha avançat que s’estudiarà la possibilitat que el consistori destine una partida pressupostària per a establir una dotació econòmica per al certamen.

“Estudiarem el tema a nivell pressupostari i no solament oferir instal·lacions i estructura organitzativa sinó que, a més, plantejarem en el departament de servei socials la possibilitat d’aportar una dotació econòmica per als premis”, ha assegurat el primer edil, que assenyala també la importància de consolidar un projecte tan significatiu com aquest així comola necessitat de “establir les bases per a la seua projecció i dotar-lo d’un major contingut comunicatiu que ajude a afavorir la cohesió i vertebració del territori”.

En relació a les obres participants, el primer premi de l’IX Certamen Nacional de Pintura per a persones amb diversitat funcional intel·lectual organitzat per l’Institut Valencià d’Atenció Social-Sanitària (IVASS) ha recaigut en l’obra col·lectiva ‘Natura morta’ realitzada per persones usuàries de la Residència Els Talaies de La Vila Joiosa. Aquest primer premi valorat en 500 euros ha sigut patrocinat per l’Institut CIMEV i entregat pel seu Director General, el Dr. Isidoro Cortell Ballester.

A més d’aquest primer premiose ha atorgat un segon premi de 400 euros per a la pintura ‘Un cafenetamb amistes’, d’Ana María Elson, del C.O. Mare de Déu del Castell de Cullera, i un tercer de 300 euros, que ha recaigut en la pintura titulada ‘El meubarri’, de Mari Carmen Ortiz i Jesús García, del C.O. El Vaig moldre d’Onda.

També, s’han concedit tres accèssits: ‘Somie ecologista’ de José A. Higuero, del Centre Guadalquivir de Sevilla; ‘El contrabaix’ de Sheila Mohamed, del C.O. Mare de Déu del Castell de Cullera; i per a l’obra ‘Sense títol’, presentada per Vicent Valls, usuari d’aquest centre ocupacional de IVASS. A més dels citats premis, s’han atorgat 23 esments d’honor.
El Director General del IVASS, Ángel Bonafé Osca, ha recordat la importància d’aquest tipus de certàmens en els quals es dóna “visibilitat a aquelles persones menys visibles que realitzen vertaderes obres d’art que no es podran gaudir mai en cap sala d’exposicions”.

Aquest Certamen Nacional de Pintura del IVASS al qual s’han presentat enguany un centenar d’obres elaborades per persones amb diversitat funcional intel·lectual de tota Espanya, “té com a objecte mostrar la sensibilitat i creativitat artística d’aquestes persones i posar en relleu les seues capacitats”, com asseguren des del IVASS, al mateix temps que “promou la participació sociocultural de les persones amb diversitat funcional intel·lectual a través de l’art i contribueix a enfortir aptituds i habilitats que els són útils per al seu desenvolupament personal i per a integrar-se en l’entorn social”.

El lliurament de premis s’ha celebrat a la Casa de Cultura d’Alzira, on les obres romandran exposades fins al dia 30 de setembre de 2019.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí