El finançament del CD Olímpic de Xàtiva durant l’etapa presidida per Alfonso Rus tindrà una investigació específica dins el conegut com ‘cas Taula’. Així aquesta serà la peça que farà 12 d’aquest cas que investiga l’entramat de corrupció que tindria com a principal referent a l’ex alcalde de Xàtiva pel PP i ex president de la Diputació de València, Alfonso Rus.
Així ho ha decidit el titular del Jutjat d’Instrucció número 18 de València per investigar amb profunditat els resultats de les investigacions de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil que van detectar que l’equip s’hauria finançat amb presumptes mossegades de contractistes de la Diputació de València, mentre Rus també presidia la institució provincial.
L’instructor de la causa ha acordat citar a declarar en qualitat d’investigats, els pròxims 7 i 8 de març, als empresaris Carlos Turró (Cleop), Javier Luján (Construccions Luján) i els Gallego Martínez (Llanera). També cita a José Estarlich, testaferro confés de Marcos Benavent; Jaime Úbeda, soci del exgerente del ‘ionqui dels diners’, i Enrique Alba, extesorero del Olímpic.
La investigació de la UCO van destapar indicis dels presumptes delictes de suborn, malversació, i falsedat documental, segons recorda el jutge. L’acte ressenya una “mateixa operativa” per al “afavoriment econòmic propi o de tercers”, mitjançant el “falsejament de transaccions comercials inexistents”, així com per a compensar les aportacions al club amb “recursos propis” de l’empresa pública Imelsa, de la qual Marcos Benavent va ser gerent.
La peça separada segueix dues vies d’investigació. D’una banda, les aportacions de fons al CD Olímpic de Xàtiva per part d’empreses contractistes de la Diputació de València, durant l’etapa de Rus al capdavant de la institució provincial. I també les factures a Imelsa per “treballs inexistents”, abonades per la signatura pública “amb destinació” al club de futbol del expolítico popular.
Alfonso Rus va ser condemnat a cinc anys de presó, pel delicte continuat de malversació en concurs amb prevaricació i falsedat documental, en el marc de la peça separada B del ‘cas Taula’ per la contractació en Imelsa de Miguel Mullor Doménech, futbolista del club que va presidir.
Mossegades per a finançar el club, segons la UCO
Per part seua, la UCO va detectar que quasi 100.000 euros d’origen desconegut amb els quals s’hauria pagat a jugadors de l’Olímpic de Xàtiva. Un informe dels investigadors de l’Institut Armat que figura en la causa va concloure que Rus va disparar un 860% els ingressos de l’equip amb suposades mossegades de contractistes de la Diputació de València.
Les perquisicions van tirar avant malgrat la suposada destrucció de documentació de l’equip. La Fiscalia Anticorrupció va ressenyar la “desaparició intencionada de la documentació comptable” del club durant el període en què Alfonso Rus va ser president.