NULL
PowerCo ES, la filial de Grup Volkswagen, assenyala que és “crucial l’impacte econòmic i la petjada de carboni per a arribar a zero emissions”
PowerCo ES, la filial de Grup Volkswagen per a fabricar bateries, ha destacat aquest dijous que “fins al 30% de l’energia renovable que es consumisca en la gigafactoria de cel·les de bateries que s’ha projectat en Parc Sagunt II serà generada amb fotovoltaica de manera local a Sagunt”.
El responsable d’energia verda de la multinacional automobilística alemanya, Federico Díaz Betancourt, ha participat aquest dijous en una taula redona sobre revolució energètica i reindustrialització verda dins de la segona edició del congrés ‘Energy Revolution’, organitzat per l’Associació Valenciana d’Empreses del Sector de l’Energia Avaesen, en el qual més de 40 ponents del sector s’han donat cita per a debatre sobre el present i futur de les energies renovables des de múltiples perspectives: jurídica, econòmica, logística o financera, entre altres.
Així, ha destacat l’impacte que tindrà la gigafactoría: 3.000 ocupacions directes, 33.000 indirectes i amb 3.200 milions d’inversió. Sobre aquest tema, ha assenyalat que el repte de l’automoció és la transformació de la indústria de motors tradicionals a elèctrics, però ha assenyalat que una planta com la de PowerCo ES “consumeix més energia que una tradicional de cotxes”.
Meta de zero emissions
En aqueix sentit, ha recalcat, és “crucial no sols l’impacte econòmic sinó també la petjada de carboni perquè nostra metra és zero emissions” i per això ha destacat que produiran amb fotovoltaica el 30% del seu consum energètic.
Així mateix, ha destacat que el primer pas per a aconseguir una economia circular és el reciclatge, per la qual cosa treballen per a reciclar no sols els propis residus que generen, sinó també les bateries quan arriben a la seua fi de cicle.
De la mateixa manera, Lalo Salvo, d’Aliança Valenciana de Bateries i vicepresident de Power Electronics, ha destacat que porten 36 anys treballant en l’eficiència energètica. Posteriorment en les renovables, a més d’aconseguir generar 3.100 llocs de treball a Espanya i 500 en la resta del món, i fabricant el 100% a València.
Cadena integral
Per part seua, Manuel Argüelles, de Silicon Valen, ha assenyalat que “estem en un escenari que en el qual no volem canviar la dependència de gas rus pel mòdul fotovoltaic xinés” i per això proposen “una cadena integral, des de la purificació del silici a la placa finalitzada” i fabricaran ja en 2023.
Així mateix, Javier Cervera, d’Aliança Valenciana d’Hidrogen, ha assenyalat que l’hidrogen entra en l’equació: “Tenim una senda de descarbonització molt seriosa, en el sector marítim especialment. L’alternativa és l’hidrogen, l’única en aquest moment per al sector marítim com a combustible”.
La inauguració ha sigut a càrrec del president de Avaesen, Marcos J. Lacruz, del president de la Generalitat, Ximo Puig, i de la secretària d’Estat d’Energia MITECO, Sara Aagesen, ha assegurat que “el sistema energètic del futur cada vegada està més a prop, però hem d’accelerar la transició energètica” perquè Europa “té moltíssima dependència dels combustibles fòssils i això ens fa febles i menys competitius”.
Així mateix, ha destacat que l’autoconsum “s’ha multiplicat en 2022 un 100% respecte a l’any anterior”. En principi ho dotem amb 900 milions, una quantitat històrica que se’ns ha quedat curta, per la qual cosa hem reforçat aquesta inversió amb 500 milions addicionals“.
Després de l’obertura institucional, més de 40 ponents relacionats amb el sector de les energies renovables a nivell regional, nacional i internacional han debatut sobre el present i futur de les energies netes. Marc Rechter, Board Member de MCPV i una de les veus autoritzades en cadena de valor de l’energia a nivell europeu, ha afirmat durant la ponència inaugural del congrés que “les decisions polítiques que es prenguen en els pròxims mesos seran fonamentals” perquè “Europa va amb retard respecte als Estats Units”.