NULL
La mesura tira endavant malgrat les mobilitzacions impulsades a Xàtiva o la proposició no de llei anunciada per Compromís a les Corts per demanar el manteniment de l’actual planta
La reordenació de jutjats de violència contra les dones que ha aprovat el Ministeri de Justícia que concentrarà a les comarques valencianes en 5 jutjats els que fins ara eren 11, han obtingut el vist-i-plau del Consell.
Així, malgrat protestes i mobilitzacions com les que s’han impulsat a Xàtiva -un dels jutjats que es traslladen-, o iniciatives com la de Compromís de presentar una proposición no de llei a les Corts demanant al Govern que es mantinga l’actual planta, la portaveu del Consell, Aitana Mas, ha demanat «tranquil·litat» i s’han anunciat mesures com oferir taxis per a traslladar a les víctimes i augmentar les plantilles.
Així ho ha indicat Mes en la roda de premsa posterior al ple del Consell en ser preguntada per les manifestacions convocades en contra del Reial decret aprovat pel Govern sobre la reorganització de jutjats i les posicions contràries de jutges i alcaldes de diferents municipis afectats.
Mas ha manifestat que les dones víctimes «poden estar tranquil·les» perquè «tindran una atenció el menys traumàtica possible i el més eficient possible» en l’autonomia.
Així, ha indicat que s’augmentaran les plantilles en els jutjats especialitzats, en els quals s’oferirà atencions integrals perquè les dones no hagen de repetir els successos patits durant diversos dies en funció d’amb qui parlen.
A més, ha assenyalat que des de la Generalitat complementaran la decisió del Ministeri amb, per exemple, un servei de taxis per a traslladar a les víctimes de manera ràpida a la ubicació que corresponga.
«Volem que prevalga una atenció ràpida i facilitar que les dones puguen denunciar i ser ateses al més prompte possible; que puguen abandonar la proximitat del seu agressor i eixir d’aqueixa situació», ha manifestat.
Preguntada per si considera que la mesura aprovada pel Govern central és un pas arrere, ha respost: «Entenc que no hauria de ser-ho». «Si implementem mesures és per a afavorir que les dones denuncien, que estiguen millor ateses, que no revisquen el cas mil vegades. Entenc que ha de ser una mesura a millor», ha postil·lat.
«Els protegirem -les dones víctimes- i a ajudar. Estarem al seu costat. Espere que la mesura no supose un pas arrere. Les polítiques de qualsevol govern no es fan per a fer un pas arrere, sinó per a millorar l’atenció», ha incidit.