NULL
Miquel Lorente: “s’han d’estudiar totes les opcions possibles per evitar una dispararitat tan gran en el preu de l’aigua dintre d’un mateix municipi”
Aquest dissabte al ple de Xàtiva s’aprovarà el projecte d’ampliació de la xarxa d’aigua municipal en el Carraixet, fet que afirmen «acabarà implicant en breu la implantació d’un preu de 2,32 euros per m³ d’aigua entre els veïnat d’aquesta zona del municipi». Així apunten que hi ha un «greuge comparatiu fortíssim entre ciutadanes i ciutadans d’un mateix municipi» perquè a dintre del nucli urbà de Xàtiva el preu se situa en 0,27 euros.
Des de la formació afirmen representants del veïnat del Carraixet varen transmetre l’anterior legislatura al Grup Municipal de Xàtiva Unida -que aleshores estaven dins el govern local- les deficiències en el subministrament privat d’aigües que estaven rebent, però que va ser just abans de finalitzar el període de govern.
Recorden que el Carraixet des dels anys 70 ha comptat amb una xarxa privada de distribució d’aigua no apta per al consum humà, d’acord amb els informes que s’han emès des de les administracions pertinents. Enfront d’aquesta situació des de Xàtiva Unida s’ha reclamat ara una intervenció per millorar les condicions d’un servei prioritari «i que forma part dels serveis mínims que ha d’oferir qualsevol ajuntament a la seua població». No obstat afirmen que «les gestions varen quedar paralitzades, amb el nou govern, durant mesos fins que es varen reemprendre gràcies a la pressió ciutadana exercida».
Des de Xàtiva Unida s’enten que “aquest servei s’ha d’oferir el més prompte possible i per això ens mostrem favorables a una solució, però també hem trobat a faltar una major dedicació per estudiar amb més concreció totes les opcions. Així com les possibles conseqüències en la qualitat de l’aigua i en el preu del servei”.
Per a la formació les opcions possibles eren el subministrament des de pou de reserva, subministrament des de sistema de proveïment actual i construcció de planta desnitrificadora, subministrament des de xarxa de proveïment de Xàtiva, subministrament des del sistema de proveïment en alta de Manuel i el subministrament des del dipòsit de Torre de Lloris.
«Al remat, s’ha optat per l’adquisició del sistema de proveïment actual i construcció de planta desnitrificadora que tindrà un cost de 280.000 euros en concepte d’expropiació als actualts propietaris a més de construir una planta desnitrificadora amb un cost de 79.940 euros a banda del contracte d’una empresa especialitzada per a dur a terme l’esmentat procediment», subratllen. A més asseguren que «sobre la taula hi havien opcions amb un cost total de 276.000 euros que varen ser descartades des del govern», conclouen.