L’Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell ha tret a licitació la reforma i ampliació del col·legi Santa María Magdalena inclosa en el Pla Edificant, la fórmula que va impulsar en 2018 Conselleria d’Educació per a agilitzar les reformes pendents en centres educatius de tota la Comunitat.
Tal com ha explicat el regidor d’Educació i Planificació Urbana, Jorge Pascual, el pressupost base de licitació és de 2.290.361,82 euros (IVA inclòs), i l’actuació inclou l’ampliació de l’edifici principal, que albergarà el nou aulari d’Infantil, quatre aules més de Primària, una aula polivalent, i aules de suport, música i informàtica. També la reforma d’un aulari d’Infantil per a convertir-lo en Biblioteca, l’ampliació de la parcel·la escolar existent, la reubicació de la pista esportiva i l’execució d’una sèrie d’actuacions d’urbanització.
Les empreses interessades tenen fins al 2 de març per a presentar les ofertes a través de la plataforma de contractació de l’Estat. El termini estimat per a l’execució dels treballs és de dotze mesos, per la qual cosa es preveu que les obres s’inicien en 2024 i finalitzen en 2025.
Al desembre de 2020 es va aprovar en el plenari municipal l’acceptació de la delegació de competències per a poder començar amb les tramitacions de les obres, i en 2022 es va adjudicar la redacció del projecte i la direcció d’obra. Durant este procés de redacció es va observar que, a causa de l’increment de preus per la inestable conjuntura econòmica, el pressupost atorgat en un primer moment per la Conselleria no era suficient, per la qual cosa el Consistori va sol·licitar una ampliació, que va ser aprovada al juliol de 2023.
Creació d’una Comissió de seguiment
Durant el transcurs de la reforma, està prevista la reubicació de les aules prefabricades per a donar continuïtat a les classes sense afectar el curs lectiu de l’alumnat. A més, amb la finalitat que hi haja col·laboració, enteniment i comunicació entre totes les parts implicades, es crearà una Comissió de seguiment del projecte en la qual hi haurà un interlocutor de l’Ampa, del Consell Escolar, del claustre i de l’Ajuntament.
“Volem que, dins de la incomoditat que pot suposar una obra per al normal funcionament d’un col·legi, implique les mínimes molèsties i es coordine de la millor manera possible amb tota la comunitat educativa”, ha manifestat el regidor de l’àrea. Per això, ha continuat, “crearem esta comissió de seguiment, per a anar a l’uníson i poder coordinar-nos per a informar de tots els avanços, resoldre dubtes, fer propostes i prendre decisions consensuades sobre possibles contratemps que vagen sorgint”.
La reforma de l’únic col·legi del municipi és una actuació tremendament esperada per tota la comunitat educativa. Les obres permetran suprimir les aules prefabricades i modernitzar una escola construïda en 1932 que, encara que amb reformes i ampliacions, s’ha quedat xicoteta i necessita de noves aules adaptades als actuals mètodes d’ensenyament.