El Departament de Salut de Dénia ha tornat aquest dijous 1 de febrer a la gestió pública directa. Així el nou Consell del PP de Carlos Mazón completa el procés dels governs progressistes del Botànic amb Ximo Puig, i així Dénia se suma també a les reversions sanitàries d’Alzira i Torrevella, encara que la de hui ha sigut una transició més tranquil·la i consensuada que les dos anteriors.
La Conselleria de Sanitat va anunciar el 20 d’octubre de 2023 que assumiria la gestió directa de l’hospital Marina Alta de Dénia després d’afirmar que tant l’informe d’anàlisi de situació com el clima social i laboral generat en aquest departament, unit a la necessitat de garantir la seguretat jurídica, foren “determinants” per a prendre la decisió.
Va ser el Govern del Botànic (PSPV, Compromís i Podem) el que va decidir no renovar ni prorrogar el contracte de concessió, alguna cosa que va comunicar a Marina Salut el 31 de gener de 2023, quan li va requerir informació per a assegurar una transició que, durant tot el procés, va ser “ordenada, planificada i tranquil·la”.
L’actual Consell de PP i Vox va anunciar el 20 d’octubre de 2023 que assumiria la gestió directa de l’hospital Marina Alta de Dénia després d’afirmar que tant l’informe d’anàlisi de situació com el clima social i laboral generat en aquest departament, unit a la necessitat de garantir la seguretat jurídica, van ser “determinants” per a prendre la decisió.
La reversió ha comptat amb un gran consens i tant el comité d’empresa del departament com els partits de l’oposició (PSPV i Compromís) han mostrat la seua satisfacció amb la decisió, encara que la coalició valencianista ha demanat al Cónsell que coure a l’empresa concessionària el “dèficit d’infraestructura que deixa” i li reclame el “deute d’uns 130 milions d’euros que deixa”.
Situació del personal a Dénia
A partir de hui, amb la gestió directa, els prop de 1.300 treballadors que exerceixen la seua labor en el departament s’integraran en la plantilla del sistema valencià de salut.
Així ho indica un decret aprovat pel Consell, que assenyala que el personal objecte de subrogació mantindrà la seua relació laboral en la condició de personal laboral a extingir, passant a prestar els seus serveis sota la dependència orgànica i funcional de la Conselleria competent en matèria de sanitat, fins a l’extinció del contracte de treball per qualsevol de les causes legalment previstes.
A més, Sanitat crearà més de 1.700 places per a integrar al personal subrogat de l’empresa concessionària, per al que està prevista una inversió de més de 92 milions d’euros. La plantilla es completarà amb 287 llocs de personal estatutari que ja forma part d’aquest departament.