Els XXI Ludi Saguntini tanquen les seues portes amb més de 14.000 participants a Sagunt

0
1465
Imatge d'un dels actes al Teatre Romà de Sagunt

Es clausuren a Sagunt unes jornades organitzades amb l’objectiu de promoure i acostar a l’alumnat de secundària la cultura grecollatina

A Sagunt ha finalitzat la 21a edició dels Ludi Saguntini després de cinc dies en els quals, segons els organitzadors, s’han superat amb èxit les expectatives esperades de les jornades d’enguany. L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández; el regidor d’Educació, José Manuel Tarazona; i alguns membres de les associacions Ludere et Discere i Prósopon Sagunt han sigut els encarregats de clausurar els Ludi Saguntini. En esta XXI edició més de 14.000 alumnes i curiosos de la cultura grecollatina clàssica han visitat el municipi per a participar en els diferents tallers de Cultura Clàssica, a més d’assistir a les representacions del Festival de Teatre Grecollatí.

Un any més, les associacions Ludere et Discere i Prósopon Sagunt, junt a l’Ajuntament de Sagunt i a la Conselleria d’Educació, han organitzat este festival amb l’objectiu de promoure i acostar a l’alumnat de secundària la cultura grecollatina amb activitats, tallers i representacions d’obres de teatre clàssiques. A més a més, ha comptat amb la col·laboració de la Domus Baebia i el patrocini de diferents empreses i entitats locals.

El regidor d’Educació, José Manuel Tarazona, ha explicat que “tothom ens ha felicitat per com han funcionat els Ludi; ens ha sobrepassat en molts aspectes, ja que ha vingut gent d’instituts i col·legis de fora i la participació ha sigut enorme. Els Ludi tenen una projecció educativa, cultural, però també de dinamització de la nostra ciutat. Sagunt es projecta cap a l’exterior com a centre didàctic de la cultura clàssica, i açò és gràcies a l’esforç de tots i totes, especialment al voluntariat el qual és fonamental perquè açò funcione”.

Per la seua banda, el president de Ludere et Discere ha destacat que “esta edició ha eixit molt millor fins i tot del que calia esperar, i açò ha sigut gràcies al treball de tots els monitors, institucions i patrocinadors que han col·laborat”.

Per a clausurar les jornades, ha tingut lloc la representació d’una Pompa Romana, una desfilada que ha arribat fins al teatre romà, on s’ha tancat la mateixa amb un ball i una representació teatral.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here