Ximo Puig elogia la indústria tèxtil a Ontinyent perquè “forma part de la nostra cultura d’innovació permanent”

0
1000
Intervenció de Ximo Puig en l'acte d'ATEVAL a Ontinyent

En l’acte ‘Europa i la reindustrialització tèxtil valenciana’ d’ATEVAL a Ontinyent Puig ha apostat per adequar la formació a les necessitats industrials

El President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha reivindicat la importància del sector tèxtil i ha indicat que la Comunitat Valenciana no pot renunciar a la indústria tèxtil “perquè forma part de la nostra cultura d’innovació permanent”. “Heu demostrat que parlar de tèxtil no és solament parlar de passat, sinó que també és parlar de present i futur”, ha sentenciat en un acte a Ontinyent.

Així s’expressava el cap del Consell després de participar en la clausura de la jornada ‘Europa i la reindustrialització tèxtil valenciana’, organitzada per Associació d’Empresaris del Tèxtil de la Comunitat Valenciana (ATEVAL) a Ontinyent. A este acte que coincideix en el 50 aniversari de l’associació, també han assistit el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i treball, Rafa Climent, i el president de la Diputació de València i alcalde d’ Ontinyent, Jorge Rodríguez.

Ximo Puig, ha remarcat l’aposta del Consell per a adequar la formació a les necessitats empresarials i, al seu torn, intensificar les sinergies entre el sector públic i el privat per a impulsar la indústria tèxtil valenciana.

El President també ha puntualitzat que el Govern valencià té com a objectiu “ajudar al teixit empresarial”, però sempre tenint en compte que “el protagonisme en l’economia ho tenen l’empresa”. “Volem situar l’escenari on toca i participar perquè les regles es complisquen i que el futur siga competitiu a través de la productivitat i no a través de la baixada de salaris”, ha afegit Puig.

Per la seua banda Jorge Rodríguez ha destacat que el sector tèxtil “continua vivint temps complexos però ara també d’oportunitats”. Rodríguez a més destacava el paper de les empreses en la recent la fira Heimtextil de Frankfurt “per primera volta des que sóc alcalde vaig percebre optimisme entre els empresaris locals”. El primer edil explicava que des de l’Ajuntament “és poc allò que podem fer, però no ens podíem quedar creuats de braços i per això hem intentar ser modèlics en la posada en marxa de polítiques d’incentius a la indústria i l’activitat econòmica”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here