Ximo Puig anuncia que la Generalitat posarà en marxa en solitari Parc Sagunt II si el govern no col·labora

0
934
Foto de família de l'acte em Parc Sagunt

El delegat del Govern ha destacat la inversió de prop de 138 milions d’euros, a parts iguals entre el Govern i la Generalitat en Parc Sagunt

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la decisió de construir Parc Sagunt II davant l’èxit de la primera fase, que ha aconseguit en dos anys desbloquejar i comercialitzar el 85% de les parcel·les. “Ens agradaria fer-ho conjuntament” amb la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), però, posant el cas que no siga així, “ho farà solament la Generalitat”, ha manifestat Puig.

Puig ha recordat que el parc industrial “semblava un desert, un d’aqueixos elefants blancs que ens hem trobat”, i ha destacat que “gràcies a l’esforç de tots, ja no és una quimera, sinó una realitat que serà un motor econòmic per a la Comunitat”.

Respecte a la voluntat del Consell de reindustrializar el territori valencià ha indicat que s’ha aconseguit aconseguir en els últims anys un PIB industrial de quasi el 20%. “Durant els anys de la bambolla, quan es va decidir posar tots els ous en el cistell de l’especulació immobiliària, arribem a baixar fins al 13%”, ha lamentat el President.

Participació estatal

Per la seua banda el delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha destacat la inversió de prop de 138 milions d’euros, a parts iguals entre el Govern i la Generalitat, per a convertir Parc Sagunt en un pol d’atracció d’empreses i creació d’ocupació. “ParcSagunt és exemple d’integració entre un àrea empresarial i industrial i una zona d’alt valor mediambiental”, ha afirmat.

“L’èxit de Parc Sagunt és fruit de la col·laboració entre Administracions i empresaris. Un treball conjunt que és important per al progrés econòmic i social i que ha de ser la guia de la nostra labor com a responsables polítics. Avançar i apostar per enclavaments estratègics com aquest».

Moragues ha assenyalat que el “Govern creu en aquest projecte i va seguir treballant per a impulsar aquest enclavament estratègic on es puguen instal·lar cada vegada més empreses”. Prova d’açò –ha afegit- són els 85 milions d’euros que s’han aprovat destinar recentment en millores ferroviàries a través de dos convenis signats per Adif i l’Autoritat Portuària de València. D’ells, 31,5 milions es destinaran a l’accés ferroviari del Port de Sagunt, 13,6 a ampliar apartaderos de la línia Sagunt-Terol-Saragossa. “Sens dubte, ParcSagunt es veurà beneficiat d’aquesta inversió».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí