Ximo Puig destaca la necessitat d’accelerar la gigafactoria de bateries de Sagunt perquè estiga en funcionament en 2025

0
3226
Imatge de la reunió constitutiva de la comissió.

Valora que Volkswagen haja presentat aquest dimecres la seua proposta per a acollir-se al PERTE del vehicle elèctric en la qual participen 60 empreses

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha presidit aquest dimecres la constitució de la comissió de seguiment creada per a accelerar el projecte de la construcció de la gigafactoria de bateries elèctriques a Sagunt.

Així ho ha explicat després de mantindre una reunió amb el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler; el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, comerç i Treball, Rafa Climent; la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Societat Digital, Arcadi España.

El president ha destacat la necessitat d’activar els mecanismes de l’Estat, la Generalitat i els ajuntaments requerits per a accelerar «al màxim» tots els processos que permeten que «aquesta enorme inversió» estiga en funcionament en 2025, tal com està previst.

En aquest sentit, ha valorat l’avanç experimentat aquest dimecres pel projecte, amb la presentació ja definitiva per part del Grup Volkswagen del projecte d’instal·lació de la gigafactoría de bateries a Sagunt al PERTE del vehicle elèctric, convocat pel Govern d’Espanya.

Així mateix, ha recordat que es tracta d’una operació que implica més de 60 empreses que acompanyen a la multinacional en aquesta operació, que suposarà la instal·lació de la factoria de bateries elèctriques «més important del sud d’Europa», que permetrà la creació de més de 3.000 llocs de treball i que contribuirà al fet que la Comunitat Valenciana lidere la descarbonització.

Durant la seua intervenció, ha agraït tot el treball que han realitzat els departaments de la Generalitat i de la resta d’institucions perquè aquest projecte «es convertisca en una realitat», i ha assegurat que «ara comença el transcendent».

El cap del Consell ha assenyalat que l’objectiu final d’aquest «treball col·lectiu» és la creació d’ocupació, i ha reiterat el compromís del Consell de «continuar creant ocupació de qualitat» com el que es generarà en la gigafactoría de bateries.

Finalment, ha fet referència a la fita aconseguida aquest dimecres en la Comunitat Valenciana respecte de la creació d’ocupació, ja que s’han superat els dos milions d’afiliats a la Seguretat Social, i ha assegurat que «hui és un dia important per a la Comunitat, ja que mai hi ha hagut tants valencians amb treball com ara».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí