Ximo Puig anuncia la venda de la parcel·la de Parc Sagunt II a PowerCo per a la construcció de la gigafactoría de Volkswagen

0
83
Ximo Puig, durant l'anunci de la venda.

El terreny aconsegueix prop dels 1,3 milions de metres quadrats i el preu ha sigut de 63,66 milions d’euros

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la venda d’una parcel·la de Parc Sagunt II a PowerCo, l’empresa de bateries del Grup Volkswagen, en la qual la companyia alemanya construirà una gigafactoria de cel·les de bateries. Serà la planta de referència en el sud d’Europa i situarà a Espanya en l’avantguarda de la indústria de la mobilitat elèctrica.

L’operació s’ha tancat aquest dilluns després de l’aprovació per part del Consell d’Administració de Espais Econòmics i Empresarials (EEE), empresa pública participada al 50% per la Generalitat i al 50% per Sepides, i la posterior signatura de l’escriptura de compravenda entre la societat gestora de Parc Sagunt i PowerCo.

La parcel·la, la primera que ven en el context del desenvolupament de Parc Sagunt II, aconsegueix prop dels 1,3 milions de metres quadrats i l’operació s’ha tancat per un import de 63,66 milions d’euros.

Aquest projecte suposarà la creació de més de 3.000 ocupacions directes, així com un reforç de la competitivitat industrial i empresarial del nostre país.

S’avança així, segons els terminis previstos en l’acord signat entre la Generalitat, EEE i PowerCo, en el procés de construcció, en l’àrea industrial i logística de Sagunt, de la gigafactoría de cel·les de bateries per a vehicles elèctrics que fabricarà el Grup Volkswagen.

Puig: “És un pas essencial”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat que “es fa un pas essencial en el procés que es va iniciar per part del Grup Volkswagen per al seu pla industrial, que suposarà una inversió de més de 3.000 milions d’euros i una fita per al futur de l’economia de la Comunitat Valenciana”.

Ximo Puig ha afegit que la compra “situa aquesta operació en la fase d’execució, de manera que tindrà efectes directes i positius per al mercat de treball valencià”.

El cap del Consell apunta que aquesta operació “obri, des de Sagunt, una nova era per a la indústria valenciana, i situa a l’automoció espanyola en l’avantguarda de la mobilitat sostenible”.

Per part seua, el president de Sepides, Antonio Cervera, ha destacat que l’adquisició dels terrenys en Parc Sagunt suposa “un gran avanç i reafirma el compromís d’aquesta inversió industrial sense precedents”.

“Des de Sepides ens sentim molt orgullosos de formar part d’aquest gran projecte pioner, de futur i de país”, ha afegit Cervera.

“Hui és un dia per a posar en valor el paper i la col·laboració de totes les administracions públiques i la seua contribució al desenvolupament econòmic i social d’Espanya. Amb el suport de totes elles, amb el talent i perseverança del gran equip que formem, farem realitat aquest gran projecte”, ha apuntat Cervera.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí