Ximo Puig acorda amb el CEO de Seat un calendari de reunions per a avançar en la gigafactoria de Volkswagen a Sagunt

0
3300
Ximo Puig i Wayne Griffiths, durant la reunió.

El president afirma que les primeres ‘accions sobre el terreny’ per a la instal·lació de la gigafactoria de bateries a Sagunt es faran abans de finals d’any

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha mostrat la seua confiança que abans de final d’any es realitzen les primeres «accions sobre el terreny» per a la instal·lació de la gigafactoría de bateries a Sagunt.

Així ho ha manifestat durant la seua participació l’II Fòrum Econòmic Espanyol Wake up Spain!, organitzat per l’Espanyol, Invertia i D+I, en el qual ha mantingut un diàleg amb l’editor de D+I, Rafael Navarro.

El president ha explicat que durant la celebració del fòrum ha mantingut la primera trobada amb el CEO de Seat i Cupra, Wayne Griffiths, amb el qual ha acordat un calendari de reunions per a avançar en el projecte de la companyia a Sagunt.

Així mateix, ha assenyalat que la companyia automobilística presentarà en les pròximes setmanes, al costat del mig centenar d’empreses associades al projecte, la seua proposta al PERTE convocat pel Ministeri, i ha mostrat la seua esperança que el Govern d’Espanya prenga la seua decisió «al més prompte possible».

Referent a això, ha indicat que la Generalitat ja està treballant en la implementació urbanística de la zona, així com en l’àmbit de la formació, per a fer realitat una iniciativa que suposarà el major «canvi disruptiu» en la Comunitat Valenciana des de l’arribada de Ford en 1976.

El president ha destacat el treball d’equip realitzat i l'»adequació a la visió de la companyia» per a propiciar la instal·lació de la factoria a Sagunt, que suposarà una inversió de 7.000 milions, la creació de 3.000 llocs de treball i una «segona transformació industrial» de la Comunitat Valenciana.

D’altra banda, el cap del Consell també ha mostrat la seua confiança que Ford decidisca finalment produir els seus dos nous vehicles elèctrics en la factoria d’Almussafes, que ha qualificat com «la més competitiva d’Europa».

Durant la seua intervenció, el president s’ha referit a l’aposta de la Comunitat Valenciana per iniciatives «sòlides» que optaran a altres PERTE com l’aeroespacial o el de salut, així com l’agroalimentari, un projecte que permetrà digitalitzar aquest sector «bàsic per a l’economia valenciana» i que, segons ha dit, «contribuirà a consolidar la nostra autonomia alimentària».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí