Xeresa bonificarà l’ús de l’Ecoparc en la taxa municipal de recollida de fem

0
1127
Cartell de presentació de la bonificació.

El govern muncipal de Xeresa va iniciar el passat mes de juny una campanya per informar de mesures per al control i reducció d’impostos i taxes municipals. Un dels punts fonamentals sobre els que pivotava la inciativa de la regidora d’Hisenda, Anabel Peiró, se centra en incrementar l’esforç en la separació de residus en origen i així, reduir els kgs del contenidor de Residu Sòlid Urbà que és el que encareix els dos rebuts: el del COR i el de l’Ajuntament.

La separació de l’orgànica és una de les apostes fortes que des de la comarca es plantegen moltes alcaldies a mitjà termini i també a Xeresa. No obstant, a Xeresa, s’han iniciat xarrades amb els veïns per fomentar l’ús de l’ecoparc a més d’incentivar-lo amb esta modificació de l’ordenança reguladora de la taxa de recollida de resiuds sòlids.

Actualment el COR V5, al qual pertany Xeresa, aplica un descompte en el rebut que gira a cada casa en concepte de transport i tractament, segons els ecopunts acumulats per la dipositar determinats residus a l’ecoparc. De forma similar, el govern municipal de Xeresa, aplicarà el 60% de la bonificació en el rebut per recollida i transport que gira l’Ajuntament. Així, per exemple, si un veí obté una bonfiicació de 15€ en el rebut del COR, també obtindria una de 9 € en el rebut de l’Ajuntament. És a dir que s’usaria la comptabilitat d’ecopunts pròpis del COR.

La proposta pretèn fomentar, segons fonts municipals, l’ús de l’Ecoparc mòbil que actualment es desplaça a Xeresa cada dissabte pel matí així com els altres de la comarca del COR per reduir els kg del contenidor gris, conscienciar al veïns de la necessitat de separar en origen i corregir les actuacions insolidàries d’algun veïntat que deixa trastos en la via pública.

Aquesta és la segona proposta de bonificacions d’impostos i taxes se suma a l’aprovada el mes passat referent a l’impost d’obres en cases antigues i respnn al compromís explicat en un futllet i en reunions del govern de Xeresa de control i reducció d’impostos municipals.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí