Xeraco prepara un concurs per a la gestió del proveïment d’aigua

0
891
Ajuntament de Xeraco.

L’Ajuntament de Xeraco inclourà en el pressupost municipal per al 2020 la redacció dels plecs i de l’avantprojecte per tal de licitar de la concessió del servei de sanejament i proveïment d’aigua, actualment en mans de Hidraqua.

«Amb aquest nou pas es posarà fi a una assignatura pendent i a una situació d’inestabilitat de l’empresa concessionària, Hidraqua, ja que cal recordar que l’anterior contracte estaria pendent de vigència i anul·lat per sentència», apunten fonts municipals.

L’alcalde, Avelino Mascarell, ha assegurat, en aquest sentit, que la companyia que opte a la gestió del cicle integral de l’aigua s’encarregarà del servei de proveïment domiciliari a la població; de la xarxa de clavegueram; així com del control referent a la contaminació a través dels vessaments.

El primer edil considera que es tracta d’una «necessitat» posat que «suposarà que es treballe sobre el problema dels nitrats en el proveïment i dels paràmetres contaminants en els vessaments».

Aquest concurs per a la gestió del proveïment d’aigua permetrà que «Xeraco tinga aigua de qualitat» i evitarà els episodis d’inundacions en el nostre municipi». De fet, «una de les finalitats és evitar eixes inundacions a través d’una línia separativa entre les aigües pluvials i les fecals».

Amb tot, l’Ajuntament continua fent passos en la convocatòria del concurs que suposaran una millora en la qualitat de l’aigua, un control de la contaminació i una reducció de l’ús de plàstics en deixar de consumir l’aigua embotellada.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here