Xeraco i Tavernes treballen conjuntament en la cerca de solucions després que la Conselleria haja tancat al trànsit el Camí Real entre els dos municipis

0
4313
Xeraco, Tavernes
Un dels moments de la reunió.

L’ajuntament de Xeraco ha sigut l’escenari de la primera reunió entre l’alcalde del municipi, Avelino Mascarell; la regidora d’Hisenda, Ubalda Balaguer; l’alcalde de Tavernes de la Valldigna, Sergi González; i el regidor d’Urbanisme de Tavernes, Josep Llàcer; amb l’objectiu de buscar solucions a la problemàtica de la via pecuària.

Cal recordar que la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori va iniciar el 17 d’abril de 2018 el procediment d’elaboració i tramitació del projecte de Decret del Consell pel qual s’aprovava el Catàleg del Sistema Viari de la Comunitat així com el període de consulta prèvia. El Decret 46/2019 estableix el criteri d’atribuir la titularitat d’aquests camins als municipis quan la seua funcionalitat responga fonamentalment a relacions intramunicipals.

Circumstància que, tal com apunten fonts municipals, no ocorre en el cas de la citada via pecuària perquè, segons indiquen les mateixes fonts, “és una via que comunica el trànsit rodat entre els municipis de Cullera, Tavernes i Xeraco; i perquè la seua classificació com a via pecuària determina la presència d’un ús pecuari i mediambiental que posseeix una “indubtable” projecció supramunicipal.

Els dos municipis van sol·licitar que se suspenguera la resolució que manté el caràcter de via pecuària que connecta la CV-605 amb el camí de la Mar de Xeraco suprimint del catàleg el camí de domini públic 6052 i 6053, atés que de conservar exclusivament el caràcter ramader el tram en qüestió només seria compatible amb el trànsit agrícola que únicament representa un 10% del total.

D’aquesta manera, el primer edil de Xeraco ha denunciat que “no potser que la Conselleria haja adoptat, de manera unilateral, aquesta posició sense aportar una solució a tots els veïns i veïnes que tenen que fer ús d’aquest vial”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Declaran ilegal la adhesión de los ayuntamientos de Buñol, Xeraco y València al movimiento “Espacio libre de apartheid israelí”

Tammateix, l’alcalde de Tavernes ha recalcat que és una reunió per buscar solucions, conjuntament, a aquesta problemàtica “tan injusta” i que està “afectant a tants veïns i veïnes dels dos municipis”.

Mascarell i González han acordat demanar tant a la Diputació com a Conselleria que facen una carretera en condicions.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here