La xativina Neus Albertos rep el premi Isabel Ferrer de la Generalitat de cara al 8 de març

0
3320
La xativina Neus Albertos

La finalitat del premi és reconèixer persones que han destacat per trencar els prejudicis socials que impedeixen a les dones ser iguals als homes

L’agent d’igualtat i treballadora social de Xàtiva, Neus Albertos, ha estat guardonada en la 19a edició del premi Isabel Ferrer, que atorga la Direcció General de l’Institut de la Dona i per la Igualtat de Gènere de la Generalitat Valenciana. La finalitat d’aquestos premis es reconèixer i premiar públicament aquelles persones que, des d’un àmbit personal, laboral, social, institucional o cultural han destacat per trencar els prejudicis socials i culturals que impedeixen a les dones ser iguals als homes o que hagen destacat per la seua tasca en favor de la igualtat entre dones i homes.

Neus Albertos Marí ( Xàtiva, 1962) ha estat una de les professionals capdavanteres en la preparació de projectes formatius per a institucions municipals i autonòmiques amb perspectiva de gènere. Neus Albertos ha col·laborat en diverses ocasions amb l’Ajuntament de Xàtiva. Entre altres actuacions, va fer possible la jornada encontre interterritorial d’associacions de dones en commemoració del 85 aniversari del dret al vot de la dona, jornada que es va celebrar el 30 de setembre de 2016. Altres dones premiades en l’edició d’enguany han estat l’exministra Carmen Alborch i les dones pescadores d’El Palmar.

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Xàtiva, a proposta de la regidora de Dona i Igualtat, Francesca Chapí, ha fet un reconeixement públic a Albertos per aquest guardó. Chapí ha explicat que “volem felicitar-la públicament, reconeixent els seus treballs envers l’empoderament, canvis en els paradigmes patriarcals i misògins. Neus és alumna destacada de Marcela Lagarde, antropòloga reconeguda a nivell internacional que vam tenir el gust d’escoltar a Xàtiva. Ens sentim ben orgulloses del treball que realitza Neus”.

Vetllada, marxa i concentració

D’altra banda, continua la programació d’actes en el marc de la celebració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona. Este dimarts 7 de març tindrà lloc una taula rodona amb el tema ‘Dona i treball: conciliació de la vida laboral, familiar i personal’.

Per al dia 8, està prevista una vetllada des de les 00h a les portes de l’Ajuntament, un acte de 12 a 12,30h para secundar la vaga convocada i una posterior concentració a 20h també a les portes de l’Ajuntament. L’aturada internacional de dones del 8 de març sorgeix d’un moviment de base format per dones de diferents països de tot el món, que volen posar de relleu amb aquest acte la situació de discriminació institucionalitzada que pateixen les dones de manera generalitzada, en diversos graus depenent de les diferències cultural i territorials. S’espera que aquesta aturada tinga seguiment en uns 50 països de tot el món, amb una forma oberta de protesta que pot seguir-se amb accions com paralitzar les tasques domèstiques i de cures, la producció i el consum, així com portar una peça de color violeta o negre.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí