Xàtiva xifra en fins un 75% el número d’establiments oberts en la primera setmana de la fase 1 de desconfinament

0
2264
Una de les terrasses obertes aquesta setmana a Xàtiva

L’ajuntament recorda que l’obertura de les terrasses en fase 1 està autoritzada en horari habitual i sols a bars, restaurants i cafeteries

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha xifrat en entre un 60-75% la quantitat d’establiments entre xicotet comerç, botigues, bars i restaurants els que han obert els primers dies de la fase 1 de desconfinament a la ciutat.

Però l’Ajuntament de Xàtiva també ha recordat en relació a l’explotació de les terrasses per part dels establiments, que només aquelles que estiguen en virtut d’una llicència de bar, restaurant, cafeteria o cafeteria amb ambientació musical tenen permesa l’obertura en aquesta primera fase de la desescalada.

La normativa permet el muntatge del 50% de l’aforament total de la terrassa. No obstant, l’Ajuntament de Xàtiva està treballant en una revisió detallada de totes i cadascuna de les terrasses per tal d’afavorir l’ampliació de l’espai en la mesura de les possibilitats sense haver de reduir així el nombre de taules autoritzades abans de la Covid-19. En tot cas es recorda que s’ha de mantenir una separació de dos metres entre les taules i els usuaris amb un màxim de deu persones per taula o agrupació de taules, junt amb altres recomanacions com el foment del pagament amb targeta o la priorització de la coberteria d’un sol ús.

Pel que fa als horaris d’apertura, aquest respondrà a l’horari autoritzat al llarg de l’any per a l’activitat en qüestió, sempre i quan les disposicions generals que es van actualitzant constantment per part del Govern i les autoritats sanitàries no expressen el contrari.

D’altra banda, està previst que els pubs i les discoteques puguen obrir a partir de la fase 3 de la desescalada, el que equival al 8 de juny si es continuen complint les previsions. Per tant, fins eixa data no es podrà produir l’obertura d’aquests locals, i conseqüentment tampoc podran muntar terrassa.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí