Xàtiva se suma a una xarxa d’oficines per impulsar la rehabilitació d’habitatges

0
916
Roger Cerdà, alcalde de Xàtiva, i la consellera d'Habitatge María José Salvador

A través d’aquesta xarxa Xàtiva treballarà conjuntament per dinamitzar la rehabilitació  urbana amb 80 municipis de la Comunitat Valenciana

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha participat en l’acte de signatura del conveni amb la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori per col·laborar en el foment de la rehabilitació i la regeneració urbana i treballar conjuntament per dinamitzar la rehabilitació edificatòria, la regeneració i la renovació urbana en els municipis de la Comunitat Valenciana. L’acte, en què van participar un total de 80 localitats valencianes, va estar presidit per la consellera María José Salvador.

En virtut d’aquest conveni, la capital de la Costera comptarà amb una Oficina d’Informació i Rehabilitació (OIR). Aquest nou servei oferirà als ciutadans interessats, així com als professionals i empreses del sector, tota la informació relativa sobre la importància de la rehabilitació. Així mateix, està prevista l’organització de jornades i esdeveniments i la incorporació de continguts específics en la pàgines web municipal.

L’alcalde ha recordat que “tant l’Ajuntament com la Generalitat han apostat per l’impuls a la rehabilitació d’habitatges com una font de dinamització de l’activitat econòmica i una oportunitat per a la millora de les condicions dels immobles en matèries importants com l’accessibilitat o l’eficiència energètica”. Recentment, s’ha anunciat la posada en marxa del Pla Renhata, que inclou 4 milions d’euros destinats a ajudes per a la reforma interior d’habitatges amb l’objectiu de millorar la seva accessibilitat i també la seva eficiència energètica.

Amb la signatura del conveni, els ajuntaments estaran presents en accions de la Mesa de Rehabilitació, de la xarxa OIR, el web i les xarxes socials vinculades a aquesta qüestió. Així mateix, els ajuntaments col·laboraran en el procés participatiu de l’Estratègia Valenciana per a la Renovació Urbana i aportaran informació a l’Observatori de l’Hàbitat i Segregació Urbana.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La ciutadania de Xàtiva presenta 61 propostes per als pressupostos participatius

També facilitaran informació per a la determinació d’Àrees Urbanes Sensibles, aportaran experiències tant de gestió de rehabilitació com de generació urbana, que servisquen com a model a aplicar en altres municipis, i han de fomentar la implantació d’Informe d’Avaluació d’Edificis, informant a les comunitats de propietaris de la seua obligació i importància, així com del procediment d’inspecció i registre. Igualment, han de facilitar la interpretació del contingut de l’informe a la ciutadania.

Per la seua banda, la Conselleria d’Habitatge proporcionarà material i suport per complir el compromís de les OIR i propiciarà l’accés a promocions de formació específica per a tècnics en matèria de rehabilitació urbana i edificatòria. Així mateix, proporcionarà informació de projectes de normes i participarà en les que es troben en fase de procés consultiu.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here