Xàtiva ven en una setmana el doble de bons de consum en el comerç local que en tota la primera edició

0
1392
Un dels establiments adherits a la campanya comercial.

La quantitat de bons al consum venuts ja arriba als 557.020 euros

L’Ajuntament de Xàtiva ha fet balanç aquest dimarts de la primera setmana de funcionament de la II fase de la campanya dels bons al consum, mesura inclosa en el Pla Reactivem Xàtiva. A data de hui la quantitat de bons venuts arriba als 557.020 euros, el que significa un total de 21.478 bons.

Aquesta xifra es tradueix en un percentatge que supera el 46% de la quantitat disponible inicialment; concretament, 1.200.000 euros. Això suposa pràcticament el doble de tots els bons que es van vendre durant la primera edició de la campanya, que van ser 11.000 unitats.

Si s’atén a la demanda generada entre la ciutadania de Xàtiva, els bons al consum han estat la mesura estrella del Pla Reactivem Xàtiva, concebut com una injecció de recursos públics sense precedents i tendent a pal·liar els efectes que la crisi de la Covid-19 pot arribar a causar en una economia basada en el sector comerç i serveis. Recentment, l’alcalde Roger Cerdà anunciava l’arrencada d’aquesta segona campanya de venda de bons que va començar el passat dimarts 15 de desembre i que s’allargarà fins al proper dimarts 15 de juny de 2021. Com en l’anterior edició, la segona fase de bons a el consum compta amb la col·laboració de les associacions empresarials de la ciutat, Adexa, Xacex i Gent del Mercat.

La bona acollida de la primera fase d’aquesta campanya, sumada a la demanda veïnal i del comerç de la ciutat, ha motivat que en aquesta segona etapa es redoble l’esforç econòmic per a les arques municipals, superant les previsions inicials. Al voltant d’un centenar de nous establiments han decidit sumar-se a aquesta segona fase.

La dinàmica de funcionament és senzilla. Cada persona que ho desitge pot adquirir fins a 50 € en bons, el que li permet obtenir un valor de 100 € per gastar en els establiments adherits, ja que l’ajuntament aporta el 50% restant de la valor dels bons, concretament 600.000 euros. L’únic requisit per accedir als bons és estar empadronat a Xàtiva.

Els bons s’adquireixen a través de la pàgina web de Caixa Ontinyent. Hi ha bons de diferents preus; 5, 10, 20 i 30 euros que es canvien en compres en establiments de Xàtiva per valor de 10, 20, 40 i 60 euros, respectivament. El consumidor pot adquirir la combinació de bons que preferisca fins a arribar al límit màxim. També pot consumir-los en la quantitat i freqüència que desitge, podent utilitzar més d’un en un mateix comerç o acte de compra.

Per facilitar la consulta i localització dels 379 establiments adherits, es pot recórrer a la web www.reactivemxativa.com. L’ajuntament ha editat un directori amb el nom i adreça dels establiments participants que es pot consultar en aquesta web. A més, a la mateixa web hi ha un sistema de geolocalització del comerç a través de l’aplicació Google Maps. Els establiments participants en la campanya lluiran un distintiu en la seua entrada per afavorir la seua localització per part dels consumidors dels bons.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here