Xàtiva va assolir en 2019 la major quantitat d’envasos i paper-cartró reciclats de l’última dècada

0
1274

Pel que fa a la recollida d’envasos, la xifra va ser de 288,6 tones, mentre que el paper i cartró arreplegat va ascendir fins a les 480 tones

L’Ajuntament de Xàtiva ha fet públiques les dades de l’informe municipal sobre la generació de residus sòlids urbans i fraccions recollides selectivament, destacant l’augment de les aportacions als diferents contenidors de selectiva.

En xifres totals, el passat any 2019 es van recollir 11.205 tones de residus domiciliaris a la ciutat, sent el mes de desembre el de major arreplegada amb 1.032 tones. Pel que fa a la recollida d’envasos, la xifra va ser de 288,6 tones, mentre que el paper i cartró arreplegat va ascendir fins a les 480 tones. En quant al vidre, es van arreplegar 406 tones.

Aquestes xifres suposen un increment en tots i cadascun dels apartats de recollida selectiva, amb un 10,35% més d’envasos, un 2,58% de paper-cartró i un 2,67% de vidre; mentre que la recollida de residus domiciliaris va descendir un 0,07%.

Per a la regidora de Medi Ambient de Xàtiva, Reme Sinisterra, «aquest increment a les xifres demostra que les veïnes i els veïns de Xàtiva cada vegada estan més implicats amb el reciclatge i amb la cura del nostre entorn, encara que falta molt de camí per recórrer fins a arribar als objectius que ens marquen des d’Europa».

Cal destacar, d’altra banda, que el darrer 2019 va ser l’any en què més residus d’envasos i de paper i cartró es van arreplegar en la passada dècada (2009-2019), inclosa la recollida d’envasos de cartró porta a porta a nivell comercial, de les que es tenen dades des de 2013. A Xàtiva, cada habitant recicla a l’any una mitja de 14 quilos de vidre, 10 d’envasos i 16,5 de paper i cartró, aquest últim per damunt de la mitja de la Comunitat Valenciana que es sitúa en 13,3.

Respecte al nombre de contenidors, Xàtiva compta segons dades de l’entitat Ecovidrio amb un total de 119 iglús. Pel que fa al paper-cartró, Xàtiva disposa de 72 contenidors en superfície i 16 contenidors soterrats, mentre que d’envasos hi ha habilitats 80 contenidors en superfície i 16 soterrats. A més a més s’habilita el servei de recollida port a aporta de cartró a més de 300 comerços situats dintre el casc urbà de la ciutat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí