Xàtiva Unida sol·licita informació sobre els abocadors incontrolats al terme municipal

0
820
Miquel Lorente, portaveu de Xàtiva Unida

Apunten que l’informe de la Guàrdia Civil indica que entre els residus en qüestió es troben peces d’amiant, i aquest està catalogat com a residu perillós segons la Llista Europea de Residus

Xàtiva Unida ha demanat a l’ajuntament accions per controlar abocadors incontrolats al terme municipal, acció que demana després del requeriment de la Generalitat al sobre l’acumulació de deixalles a les muralles nord del Castell.

La formació apunta que des de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica es requereix a l’Ajuntament de Xàtiva per què acredite l’estat actual dels terrenys i, en cas de romandre els residus, es procedisca a netejar-los i a la gestió d’aquests.

Afegeix Xàtiva Unida que l’Ajuntament haurà de justificar davant el Servei d’Inspecció Mediambiental la correcta retirada i gestió dels residus mitjançant l’empresa gestora autoritzada per la Conselleria esmentada.

Davant aquesta situació el Grup Municipal Xàtiva Unida sol·licita informació al respecte, ja que, segons l’informe de la Guàrdia Civil, entre els residus en qüestió es troben peces d’amiant, i aquest està catalogat com a residu perillós segons la Llista Europea de Residus.

A més asseguren que “no és l’únic abocador il·legal al terme de Xàtiva, ja que segons les queixes veïnals, la zona de l’antiga fàbrica de Gregorio Molina continua sent objecte de deixalles”. Amb tot Xàtiva Unida requereix al govern local que “ha de procurar que s’establisquen tasques de neteja i manteniment de manera periòdica per evitar la formació d’aquests abocadors incontrolats”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here