Xàtiva Unida responsabilitza al govern local de que la ciutat no haja sigut escollida Capital Cultural Valenciana 2022

0
606
Imatge del centre històric de Xàtiva.

És la quarta vegada que la ciutat presenta candidatura i no és escollida, les dues primeres -2017 i 2018- amb Xàtiva Unida dins del govern local i gestionant el Gran Teatre

Xàtiva no serà Capital Cultural Valenciana, distinció a la que aspirava, aquest nomenament ha recaigut en els municipis d’Alzira i d’Aielo de Malferit, segons va anunciar aquest dilluns la Conselleria de Cultura.

Amb aquest no nomenament és la quarta vegada, com recorda Xàtiva Unida, que la ciutat no ha obtingut el reconeixement. La formació apunta que Xàtiva ja va presentar candidatura, també sense ser seleccionada, en les edicions de 2017, 2018 i 2019, en els dos primers anys amb Xàtiva Unida integrada al govern municipal i gestionant el Gran Teatre. També afegeixen que, pel que fa a l’anterior convocatòria  -la de 2020-, Xàtiva ni tan sols va presentar la sol·licitud, amb la única justificació per part de l’alcalde de que consideraven el procés, impulsat per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, poc transparent.

Amb tot el portaveu de Xàtiva Unida, Miquel Lorente, després de felicitar a les localitats distingides, ha lamentat la situacio i ha apuntat que «possiblement caldria fer una major autocrítica, abstenir-se de certes autocomplaences i posar els ciments adients per oferir una proposta cultural més atractiva i a l’alçada del moment”.

La candidatura de Xàtiva a aquesta distinció es va aprovar al plenari del passat mes de juny, per unanimitat de tots els grups, «tot i que des de l’equip de govern no s’havia facilitat el contingut de la memòria a la resta de grups polítics». En la seua intervenció el regidor de Xàtiva Unida Hèctor Cuenca va manifestar que el que s’avalua a l’hora de concedir aquesta distinció és la qualitat de la gestió cultural de la ciutat i no la seua història o simbolisme cultural. Per al regidor “que Xàtiva torne a perdre aquesta distinció mostra la debilitat de les polítiques culturals a Xàtiva, que clarament suspenen per a la Generalitat”

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here