Xàtiva Unida reconeix la proposta de retirar la partida dels pressupostos participatius perquè són un “frau”

0
1194
Els regidors de Xàtiva Unida

El PSPV afirma que els pressupostos participatius es mantenen però que s’han d’executar els compromissos que no s’han materialitzat dins lagestió d’EUPV

La convocatòria dels pressupostos participatius de Xàtiva per a 2020 han generat un enfrontament entre els antics socis de Xàtiva Unida i el PSPV. Així, després de que la plataforma en la que està integrada EUPV acusara als socialistes d’eliminar el projecte per al següent exercici, van rebre la contestació de que va ser precisament Xàtiva Unida qui va demanar suprimir esta partida que sí que estava consignada per a 2020.

Davant esta contestació des de Xàtiva Unida s’ha reconegut que sí que es va fer la proposta de retirar la consignació de 100.000 euros dels pressupostos participatius, però ho han justificant afirmant que la partida es un “frau”, perquè els regidors socialistes Nacho Reig i Lena Baraza “varen anunciar que no anaven a fer els pressupostos participatius aquest any”. Així enten que es un “frau” mantindre el concepte “quan no va a transformar-se en una acció”.

Per argumentar la postura des de Xàtiva Unida s’ha aportat una pregunta sobre la convocatòria d’estos pressupostos i la contestacio de la regidora Baraza en la qual s’exposa que “per recomanació del tècnic de participació, els pressupostos participatius es faran cada 2 anys perquè no es poden gestionar les propostes amb caràcter anual”.

D’esta forma també es manifestava Nacho Reig qui recordava que encara queden per executar projectes de 2017 i tots els de 2018, exercicis en els que l’àrea estava gestionada per EUPV, així com que en 2019 tampoc es van realitzar les votacions. El regidor d’Hisenda mantenia així que «els pressupostos participatius es mantenen, però el que hem de fer és complir els compromissos d’exercicis anteriors abans d’adquirir-ne de nous».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here