Xàtiva Unida insta a que la ciutat s’integre en el clúster sanitari encapçalat per Ontinyent

0
2284
Càndid Penalba i Jorge Rodríguez durant la presentació del clúster encapçalat per Ontinyent

La formació proposa que es propicie un espai geogràfic on estiga inclosa Xàtiva per impulsar una indústria sanitària

El Grup Municipal Xàtiva Unida proposa la inclusió de Xàtiva en el clúster sanitari que s’està gestant d’una manera cooperada entre el govern autonòmic i diferents ajuntaments de les comarques centrals, encapçalts per Ontinyent.

Segons Miquel Lorente “les nostres rutines van a ser distintes i s’han de fer importants canvis en els diferents àmbits que impliquen nous serveis i noves infraestructures”. Entenen en la formació que el clúster de la salut “és una oportunitat per poder posar en comú que podem aportar o innovar des de les diferents realitats econòmiques del nostre entorn i la mateixa ciutat de Xàtiva. De fet, ara és el moment de treballar per formular un projecte transversal que no ens faça dependre de l’exterior en un àmbit tan important com el sanitari”.

Un projecte ampli

El clúster abraçaria des del tèxtil o els gels, fins el sector de la biomecànica, la fabricació de respiradors, la farmàcia, el sector químic i aspectes com el benestar i el turisme de qualitat. “És a dir, tot un conjunt de serveis que poden articular-se en un territori com el nostre i en la nostra ciutat on tenim l’Hospital de referència del departament de salut Xàtiva-Ontinyent”, comenten des de Xàtiva Unida.

En aquest sentit, s’ha instat al govern municipal a que “adopte una actitud proactiva donat que el Govern de la Generalitat ja ha demanat un estudi per a reforçar la iniciativa d’un clúster d’aquestes característiques i concretar així el punt de partida per tal de començar el projecte”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here