Xàtiva Unida insta a l’ajuntament a fer una “actualització urgent” del valor cadastral

0
842
Carrer Corretgeria, al nucli antic de Xàtiva

Lorente apunta que l’última ponència a Xàtiva es va fer efectiva l’any 2006 en un mercat immobiliari amb perspectives alcistes

El grup municipal de Xàtiva Unida ha presentat aquesta setmana un registre d’entrada perquè s’incorpore a l’expedient d’elaboració de les ordenances fiscals de 2021. Segons ha indicat el portaveu del grup Miquel Lorente “és urgent iniciar una nova valoració general de la Ponència dels valors cadastrals a Xàtiva que es va fer en 2005 amb efectes de 2006 en un mercat immobiliari alcista, fent d’allò més de deu anys sent aquest el termini màxim que marca la Llei”.

D’esta manera Lorente apunta que les valoracions de 2005, encara que amb certes rectificacions parcials que s’han dut a terme, “a hores d’ara són injustes”. En aquest sentit posa com a exemple que “el valor cadastral de la immensa majoria dels habitatges de la ciutat són molt superiors al 50% del valor real de mercat que actualment marca la Llei, per tant a l’hora d’aplicar l’Impost de Béns Immobles a cada unitat fiscal es produeix una injustícia i fins i tot podríem parlar d’una pressumpta il·legalitat”. Conclou així que “la majoria dels xativins i xativines ara està patint la pujada de l’IBI aprovada per l’acció del PSOE i la complaença de Ciudadanos el passat mes de setembre”.

El regidor de Xàtiva Unida manifesta que “ara farà quasi un any l’actual govern aprovà la pujada de l’IBI, d’una manera generalitzada, per a l’actual exercici 2020”, una acció que el regidor considera qu es “una estratègia electoralista, i no al bon estat de l’economia local tal com varen assenyalar des del govern municipal”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Xàtiva buscarà alternatives a la pacificació del trànsit del carrer Corretgeria després de les protestes dels veïns

Des de Xàtiva Unida entenen que donat que una nova valoració cadastral implica almenys un any sencer, “cal prendre mesures a curt termini”, per aquest motiu s’insisteix en aplicar un IBI per usos “que afecte el 10% de les propietats amb major valor del municipì”. Afirmen així que “d’aquesta manera es pot aconseguir un repartiment molt més just i equitatiu de la pressió fiscal en el municipi com ja ocorre en altres municipis com Alzira”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here