Xàtiva Unida i PP demanen actuar en la xarxa d’aigua del Carraixet i el PSPV afirma que el projecte està en marxa

0
1366
Xàtiva està pendent de resoldre el problema de l'aigual al Carraixet.

Les formacions de l’oposició critiquen el retard del projecte i el preu de l’aigua, mentre des del govern s’afirma que l’actuació és complexa i que s’està tramitant

Xàtiva Unida i el PP han demanat actuacions en la millora de la xarxa d’aigua potable de la zona del Carraixet, encara que cadascun a la seua manera.

Des de Xàtiva Unida s’ha preguntat al govern municipal sobre l’estat de la qüestió en quant al subministrament d’aigua, i que la resposta ha estat que aquest servei tardarà almenys un any més en poder donar-se. En aquest sentit la formació manifesta que no entén el retard.

Apunten que el projecte d’instal·lació de la planta de desnitrificació que farà possible l’accés a l’aigua potable «hauria d’haver estat enllestit a principis d’estiu i l’execució de l’obra a principis del present mes de setembre. En canvi, la resposta del govern ha tirat per terra totes les previsions i situa l’inici del servei en 2024».

Segons Amor Amorós «aquest servei ha de ser prioritari donat que el subministrament d’aigua potable és una obligació a la què l’Ajuntament no pot defugir». A més, des del grup municipal de Xàtiva Unida s’ha recordat que el govern del PSOE optà per la pitjor solució amb la planta de desnitrificació a curt, mitjà i llarg termini. Donat que una connexió amb el subministrament de Bellús hagués evitat donar lloc a una nova xarxa que segons el govern els «obliga» a fer pagar cinc vegades més al veïnat del Carraixet, 1’34 euros per metre cúbic respecte als 0’27 euros que costa en el nucli urbà, pel mateix servei que reben la resta dels ciutadans i ciutadanes de Xàtiva.

Des del PP, criticant el mateix endarreriment de terminis, ha aprofitat per anunciar que en cas de que governe baixarà la taxa d’aigua potable que pagaran els veïns del Carraixet quan a la fi puguen disposar de la mateixa. El portaveu Marcos Sanchis critica que el govern local «manté la mateixa tarifa única a un preu de 1,34 €/m³, que suposa cinc vegades més la tarifa que regeix per al nucli urbà. Per al PP es tracta d’una tarifa totalment injusta perquè discrimina els veïns per raó de la ubicació».

Per a Marcos Sanchis, regidor popular, “l’Ajuntament té l’obligació de procurar aigua potable a totes les zones urbanes de la ciutat, i a més fer-ho amb una taxa justa i proporcionada».

Contestació del govern

Des del govern municipal de Xàtiva s’ha afirmat que en aquest moment està adjudicada la redacció del projecte, que es va adjudicar fa un mes aproximadament, y que una vegada es tinga aqueix projecte, es licitaran les obres.

Puntualitzen que a l’octubre de 2021 es va iniciar el procés d’expropiació pel qual s’adquireix la xarxa d’aigua del Carraixet. L’ajuntament pren possessió de la xarxa l’1 de gener. Després es va haver de fer un estudi de situació de la xarxa per a determinar les solucions tècniques. «La intervenció és complexa i el que s’està fent ho determinen els tècnics municipals. Els veïns estan informats de tots els passos que s’estan donant».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí