Xàtiva Unida demana que el pàrquing de la plaça de la Bassa torne a ser de gestió pública

CaixaBank - MyBox

0
3972
Aparcament de la Plaça de la Bassa de Xàtiva.

Segons el regidor Hèctor Cuenca “gestionar aquest pàrquing directament a través de l’empresa pública PROEXA és la millor manera d’assegurar un bon servei”

Xàtiva Unida ha demanat que el pàrquing de la plaça de la bassa passe a ser gestionat directament per l’ajuntament, una vegada finalitzada la concessió actual. Segons expliquen des de Xàtiva Unida, “són molts els problemes que s’originen en els pàrquings de rotació de la ciutat, gestionats per diverses empreses privades a través de concessions de llarga durada”. Per això el col·lectiu planteja que aquest tipus d’aparcament passe a ser gestionat progressivament de manera directa per l’ajuntament, a través de l’empresa pública PROEXA.

Segons el regidor Hèctor Cuenca, “la gestió directa de les infraestructures és el sistema més eficient per a garantir els serveis, ja que no hem de dependre dels marges de benefici de les empreses privades. És una llàstima que, després de la gran tasca de sanejament de PROEXA que va fer la regidoria de promoció econòmica al llarg de la passada legislatura, no aprofitem els avantatges que ens dona tenir una empresa pública municipal, que podria encarregar-se de gestionar, entre altres serveis, els aparcaments de rotació”.

En el cas del pàrquing de la plaça de la Bassa, l’actual contracte finalitzava en novembre de 2021, però l’equip de govern, en concret la regidoria de mobilitat gestionada per Juan Giner (C’s), ha decidit prorrogar un any més la durada del contracte, per un valor de quasi 50.000 euros. A més, s’ha encarregat a una empresa externa l’elaboració d’un estudi, amb un cost de quasi 10.000 euros, per a preparar l’externalització d’aquest pàrquing per un període de 15 anys.

Segons Cuenca, “el PSOE i Ciudadanos van a deixar perdre una oportunitat històrica per a recuperar la gestió pública d’aquest aparcament i millorar la seua gestió, i tot per llevar-se feina de damunt. Aquest ajuntament està buidant-se cada vegada més de serveis propis en benefici de les externalitzacions i açò va a repercutir en un major cost i un pitjor servei”.

XU recorda que aquest pàrquing està situat “en una zona especialment cèntrica i ofereix una gran quantitat de places de rotació que dóna servei al comerç de la zona, així com places en lloguer que son utilitzades pel veïnat, pel que és una infraestructura essencial per a la regulació de la mobilitat a la ciutat i al centre històric”. A més afegeixen que “en els últims mesos s’han succeït una sèrie d’errors en la gestió delpàrquing per part de la concessionària, així com en la supervisió del contracte per part del regidor responsable, que han ocasionat que l’aparcament estiguera tancat al transit de rotació durant més d’un mes, negant la possibilitat d’utilitzar aquest servei als clients del comerç de la ciutat”.

Xàtiva Unida conclou recordant la gestió que va fer el seu regidor, Miquel Lorente, en la passada legislatura, apuntant que “l’empresa pública PROEXA arrossegava un gran deute originat en l’era RUS, que va ser sanejat”. A hores d’ara afegeixen que “més enllà de la gestió de les places de lloguer dels pàrquings de la Seu i Sant Jaume, PROEXA no te encarregada cap tasca concreta”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here