Xàtiva Unida demana destinar part del pressupost no executat al manteniment dels centres educatius

0
1185
Anir Amorós, regidora de Xàtiva Unida.

Des de la formació apunten que “l’adequació de l’espai és requisit per a complir amb les demandes sanitàries, per tant no podem deixar d’atendre aquestes peticions”

Xàtiva Unida ha demanat al govern municipal xativí que part del pressupost de 2020 no executat -que la formació arriba a xifrar en un 50%- es destine a augmentar la partida de manteniment dels centres educatiius fins 150.000 euros anuals.

Afirmen que en el darrer mes de setembre “s’han registrat diverses demandes no ateses respecte al manteniment en els centres educatius de la ciutat”. Així apunten que “Xàtiva Unida, que en l’anterior legislatura va impulsar un contracte únic per al manteniment de centres educatius, de forma que es simplificava el procés de petició i s’estalviava, unificant preus per a totes les actuacions, pensa que en estos moments és importantíssim atendre les necessitats dels centres en este tema”.

Destaquen a més a més que “l’adequació de l’espai és requisit per a complir amb les demandes sanitàries, per tant no podem deixar d’atendre aquestes peticions”.

La data d’obertura de l’actual expedient del contracte de manteniment de centres educatius va ser en març de 2019, per tant a dia d’avui podria estar executat el 75% o més del valor estimat del contracte, es a dir 126.750 euros “i segons les dades a les que hem tingut accés, en gener de 2020 sols s’havien fet intervencions per valor de 26.415 euros”. Amb tot manifesten que “no entenem perquè no s’ha fet ús de la resta de diners disponibles en este contracte sobretot sabent que hi ha necessitats per part dels centres educatius”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Dia de les Paelles i l'espectacle 'Queen Symphonic' per a la jornada de cloenda de la Fira de Xàtiva

En aquest sentit Amor Amorós conclou que “sempre hem defensat que una educació de qualitat requereix d’unes instal·lacions de qualitat i creguem que podem buscar solucions ara que disposem del pressupost que enguany no s’ha pogut executar”. Afegeix que “donem suport a totes les reivindicacions dels equips directius. Sabem que hi ha peticions de millora dels espais que són d’altres anys però amb el compromís d’augmentar els diners en el contracte de manteniment, amb un estudi del departament per prioritzar-les i amb les actuacions del Pla Edificant podem tindre els centres al dia abans que acabe l’actual legislatura, tal i com va prometre l’actual equip de govern PSOE-Cs. L’educació pública cal defensar-la amb fets”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here