Xàtiva Unida demana a l’ajuntament que es disposen equipaments públics per garantir l’educació presencial durant la pandèmia

0
1547
Amor Amorós, regidora de Xàtiva Unida.

La formació presenta un seguit de propostes per tal de garantir la seguretat sanitària de cara a un inici de curs marcat per la COVID-19

El col·lectiu Xàtiva Unida ha proposat a l’Ajuntament de la ciutat un seguit de propostes dins les competències en matèria d’educació que gestiona el consistori, per tal de donar suport als centres educatius de cara a un inici de curs marcat per la pandèmia de la COVID-19.

Entre estes destaca la petició de posar a disposició de les escoles i instituts, espais municipals, tant interiors com exteriors per als que necessiten ampliar les instal·lacions en un escenari de reducció de ratios. «La idea de fons és posar a disposició els equipaments públics per a garantir la presencialitat» apunten des de la formació.

«Coneixem les peticions d’espais d’alguns centres educatius de la ciutat que aquesta setmana encara no s’havien resolt, i li demanem a l’actual equip de govern PSOE-Cs més agilitat a l’hora d’abordar temes tan importants com aquest», afirmen.

A més a  més Xàtiva Unida demana un reforç de personal per a gestionar les entrades i eixides als centres educatius (conserges) sobretot on tenen més d’una porta d’accés. Presència de policia municipal en l’horari d’entrada i eixida en tots els centres educatius tant de primària com de secundària. Reforç de la neteja i desinfecció tant a l’interior com en els voltants dels centres.

La regidora Amor Amorós afirma que «des del municipalisme es poden buscar solucions que ajuden a no reduir les oportunitats d’aprenentatge dels nostres xiquets i xiquetes. Esta setmana hem escoltat a l’alcalde dir que anava a reunir-se amb els equips directius per a detectar les necessitats, pensem que es tardíssim, les necessitats es tindrien que haver detectat al juny o juliol, i resolt a finals d’agost. A més una ciutat que s’ha declarat ciutat educadora deuria d’escoltar a tota la comunitat educativa i no sols als equips directius. Per suposat també pensem que l’alumnat te molt a dir , no podem deixar al consell de xiquets i xiquetes fora d’aquest debat”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí