Xàtiva Unida acusa al govern local de no prioritzar les inversions en la xarxa d’aigües

0
4452
Obres del Canal de Bellús a Xàtiva.

Asseguren que l’Ajuntament no ha sol·licitat les ajudes de la Diputació per a la millora del cicle integral de l’aigua

Xàtiva Unida ha acusat al govern municipal de la ciutat de no prioritzar les inversions en la xarxa d’aigües assegurant  que Xàtiva no apareix al llistat de municipis que han sol·licitat la línia de subvencions de la Diputació per a la millora del cicle integral de l’aigua.

Des del grup municipal de Xàtiva Unida s’ha assenyalat que “novament tornem a viure la mateixa situació que es va produir, el passat mes de novembre, amb les ajudes que va resoldre la Generalitat per a la millora de les xarxes d’aigües municipals”. El portaveu de Xàtiva Unida, Miquel Lorente, ha indicat que “no s’entén com no s’ha sol·licitat, una vegada més, una ajuda d’aquest tipus”. La relació d’ajudes atorgades a uns 80 municipis valencians, sols per la Diputació, han arribat a ascendir en alguns casos a 100.000 euros.

Concretament la formació apunta que aquestes són «unes aportacions necessàries a Xàtiva per a intervenir en la millora del canal de Bellús, en les xarxes número 1 i 2 corresponents al nucli antic i en els mateixos dipòsits del Bellvert».

Rebentades en el nucli urbà

A més a més Xàtiva Unida apunta que  en aquests moments les xarxes pertanyents al nucli antic «estan patint greus rebentades incontrolades que estan provocant importants desperfectes en comunitats de propietaris i pèrdudes d’aigües de 60.000 metres cúbics diaris en punts determintats del nucli urbà».

Continuen afirmant que la zona urbana del Carraixet «continua sense un servei d’aigua potable municipal» i que «ncara ens trobem amb determinades zones de la ciutat com és el cas del Carraixet que no compten amb un servei municipal d’aigua potable tot i que ens estem referint a una zona definida com a urbana».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí