Xàtiva traslladarà l’oficina de turisme a un ampliat Centre de Recepció de Visitants de la Font del Lleó

0
1632
Centre de recepció de visitants de Xàtiva

Les actuals instal·lacions s’ampliaran amb un local annex i l’oficina de l’Albereda passarà a ser la nova seu del Prop a Xàtiva

L’Ajuntament de Xàtiva traslladarà la seu de la Tourist Info a l’actual Centre de Recepció de Visitants de la Font del Lleó. La passada junta de govern local del 13 de març va donar llum verda a un acord de lloguer amb els propietaris d’un baix comercial annex a la instal·lació municipal per tal d’ampliar les dependències del que serà la futura oficina d’informació turística. La previsió és que el local de l’Albereda on s’ubica actualment la Tourist Info acabe albergant la seu de l’oficina Prop de Xàtiva.

La mesura, que compta amb un pressupost que ronda els 60.000 euros, està en fase d’adjudicació i permetrà posar en funcionament el Centre de Recepció de Visitants que ha estat pràcticament inactiu des de la seua inauguració en novembre de 2010. La reforma i equipament d’aquelles instal·lacions varen ser actuacions incloses dins del Pla de Dinamització Turística. En aquell moment va suposar una inversió de més de 210.000 euros.

La regidora de Turisme, Mariola Sanchis, valora la mesura com “un encert, ja que des d’un punt de vista turístic, Xàtiva és una ciutat amb la suficient entitat com per a disposar d’unes instal·lacions d’aquesta naturalesa. Amb el trasllat al Centre de Recepció de Visitants habilitem una àrea adequada per a que la rebuda i informació als turistes es duga a terme en les millors condicions possibles”.

A la Casa de la Ciutat es contempla la mesura com la posada en valor d’unes instal·lacions infrautilitzades i situades en una ubicació estratègica per a la visita turística a la ciutat. La Font del Lleó és el punt d’entrada al centre històric per antonomàsia. A l’ombra de la marquesina de l’antiga gasolinera es produeix la confluència de la majoria de turistes que arriben en autobús a la ciutat, donat que compta amb una àrea senyalitzada per a la parada dels autobusos. A més a més, allí té la seua parada el tren turístic.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La Mancomunitat obri la nova Tourist Info Vall d’Albaida

De resultes, per aquest punt transiten centenars de turistes setmanalment, circumstància que parla de la idoneïtat d’instal·lar-hi un centre d’atenció al visitant que funcione amb normalitat. El que es pretén és que la Font del Lleó siga el punt de partida de les diverses rutes de visita turística a Xàtiva. Aquesta font reial monumental complirà el seu bicentenari en l’any 2018.

L’ampliació de les instal·lacions de l’actual Centre de Recepció de Visitants consistirà en integrar un local annex amb una superfície aproximada de 220 metres quadrats, on s’ubicaran tres despatxos per als treballadors del departament de Turisme i un magatzem per al material promocional de la ciutat. L’acord de lloguer contempla el pagament de 900 euros al mes, amb una duració de 10 anys.

El trasllat a les noves dependències es produirà tan prompte estiguen finalitzades les obres d’adequació d’aquest local. S’espera que el centre estiga operatiu per a la Fira d’Agost, ja que recordem que aquest indret és l’escollit per albergar l’oficina central d’informació de la Fira.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here