Xàtiva trasllada la seu del PROP a l’antiga oficina de Turisme i Ontinyent l’adapta a la digitalització

0
1044
La nova oficina estarà a l'Albereda Jaume I

La inversió a Xàtiva ha estat al voltant dels 20.000 euros i el canvi es farà efectiu a finals de setembre o principis d’octubre

L’oficina del PROP de Xàtiva, que actualment es troba al propi Ajuntament de la ciutat, canviarà la seua ubicació en les pròximes setmanes a altre punt de l’Albereda Jaume I, concretament a l’antiga oficina de Turisme situada en el número 50.

Aquest dimecres ha tingut lloc una visita del Secretari Autonòmic de Participació i Transparència, Antoni Llorente, qui ha mantingut una reunió amb l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà i els tinents d’alcalde Xelo Angulo i Ignacio Reig, amb posterior visita a les instal·lacions.

Les obres de condicionament, en les quals s’ha produït una inversió al voltant dels 20.000 euros, avancen a bon ritme i està previst que a finals de setembre o principis d’octubre es faja efectiu el pas dels treballadors que actualment estan en la planta baixa de l’Ajuntament cap a les noves oficines del PROP.

«Aquesta és una bona notícia perquè es milloren els serveis que es presten a la nostra ciutat per part de la Generalitat Valenciana, i al mateix temps també es descongestiona d’una manera important la planta baixa de l’Ajuntament que en aquest moment, al haver de combinar el registre i l’atenció municipal amb la del PROP, feia que en moments puntuals hi haguera una saturació», ha manifestat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà.

Aquest canvi d’ubicació permetrà solucionar els problemes de cues, soroll i falta de privacitat de l’atenció actual, donat el creixement de l’afluència de ciutadans a les taules de la planta baixa de l’Ajuntament destinades al PROP, que ha crescut fins superar les 50.000 visites anuals, i traslladant aquest servei a l’antiga oficina de Turisme que es troba sense ús des de la reubicació de la mateixa.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Innovall assisteix a la fira Advanced Factories sobre indústria 4.0
Imatge de la visita a l’oficina del PROP a Ontinyent.

Oficina d’Ontinyent

Pel que fa a l’oficina del PROP a Ontinyent l’Ajuntament està ultimant un conveni amb la Generalitat Valenciana per actualitzar i donar continuïtat a la seu mixta que presta servei a la ciutat. Així ho confirmaven aquest dimecres l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el Secretari Autonòmic de Participació i Transparència, Antoni Llorente, en la visita que tots dos cursaven a l’oficina PROP de la ciutat, ubicada en l’edifici municipal CREC del carrer Maians, visita a la qual participava també la primera tinent d’alcalde i regidora de Govern Obert, Natàlia Enguix.

El conveni, que serà portat al proper ple municipal per a la seua posterior signatura per l’Alcalde i la Consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez, permetrà adaptar el funcionament del PROP als canvis normatius i de funcionament que s’han produït des de l’entrada en funcionament de l’oficina mixta d’Ontinyent en 1999, després de 20 anys als quals aquesta a atès més de 525.000 persones. Entre els

Durant la visita al PROP, tant Jorge Rodríguez com Antoni Llorente coincidien en mostrar la voluntat de les dues administracions, Ajuntament i Generalitat, de seguir col·laborant en benefici de la ciutadania, aprofitant i optimitzant l’ús de les noves tecnologies. En aquest sentit, Llorente confirmava la implantació de nous mecanismes al PROP per facilitar i impulsar les gestions digitals. Jorge Rodríguez explicava que els canvis que ja ha introduït l’Ajuntament en aquest sentit, com ara demanar hora a través de la web municipal per a la gestió de les cites amb els diferents departaments, o el canvi de l’horari del registre municipal de 10:00 a 14:00 hores “requereixen un xicotet esforç inicial per adaptar-se, però van a ser positius en tant en quant ens ajuden a garantir la seguretat de les persones al context del Covid19 i redundaran en la comoditat d’evitar cues innecessàries”, assenyalava.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  El Programa de Polítiques Inclusives de Xàtiva abarcarà en 2019 fins a 33 persones

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here