Xàtiva tindrà subvenció de la Generalitat per la promoció de programes vinculats amb menors


0
958
Ajuntament de Xàtiva.

El Programa Menors, el programa Ganbaru i la Saleta són les accions de polítiques locals d’infància reconegudes amb aquesta ajuda

L’Ajuntament de Xàtiva ha rebut una subvenció de 2.678.91 euros per part de la Direcció General d’Infància i Adolescència per a programes de promoció dels drets de la infància i de la participació infantil durant aquest exercici 2020.

Amb aquesta ajuda, Xàtiva finançarà el Programa ‘Menors’, que naix amb la finalitat d’intervindre amb la població infantil i adolescent que es troba en situació o risc d’exclusió social a la ciutat. Segons dades recollides pel departament de Benestar Social, al voltant de 150 famílies amb menors d’edat es troben actualment en risc d’exclusió, sent el 9% de la població xativina menor d’edat (al voltant de 5.800).

Segons indiquen des del departament, aquest programa es justifica des d’un punt de vista educatiu, preventiu i de desenvolupament d’habilitats socials i de relació, ja que asseguren que els estudis científics demostren que arran d’aquesta carència s’originen factors de risc social que increment aquest grau d’exclusió, comportant fracàs escolar, baixa tolerància a la frustració, consum primerenc de substàncies tòxiques i problemes amb la justícia.

L’objectiu principal de les polítiques locals d’infància a Xàtiva és promoure el compliment dels drets, deures i responsabilitats de la infància, donant suport a les famílies amb filles i fills, facilitant la conciliació i donant suport a les llars amb baixos recursos econòmics facilitant serveis de qualitat i fomentant la participació dels xiquets i xiquetes a les polítiques municipals.

Altres programes

La subvenció també va dirigida a altres accions en matèria de menors, com són el programa Ganbaru i la Saleta.

El programa Ganbaru facilita una atenció personalitzada a la població infantil i juvenil de Xàtiva en situació de risc d’exclusió social en el seu procés maduratiu i d’integració a la societat, promovent un espai on possibilitar el desenvolupament de les relacions interpersonals constructives, sanes i facilitadores de l’intercanvi d’experiències i aprenentatges, fomentant la integració i la participació de la població infantil.

La Saleta, en canvi, és un espai físic segur i amb intimitat per als xiquets, xiquetes i adolescents que acudeixen amb els familiars al departament de Benestar Social a realitzar diferents tràmits. Es pretén propiciar el seu desenvolupament emocional amb activitats d’entreteniment, facilitant la creació d’un ambient propici diferenciat al de les interaccions entre els professionals i les persones usuàries.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here