Xàtiva tanca els centres de majors durant 15 dies com a mesura per evitar contagis per coronavirus

0
2212
Ajuntament de Xàtiva.

L’Ajuntament de Xàtiva reuneix la Coomissió de Seguiment del COVID-19 per establir esures de prevenció del contagi

En el dia de hui, dijous 12 de març, s’ha reunit per primera vegada a l’Ajuntament, la Comissió de Seguiment del COVID-19 a Xàtiva, integrada per l’alcalde Roger Cerdà, els tinents d’alcalde coordinadors de les àrees de gestió municipal, Xelo Angulo i Ignacio Reig, el regidor de Sanitat, José Vicente Benavent, representants de Salut Pública, tècnics municipals i Policia Local. La comissió té per objectiu la coordinació amb les autoritats sanitàries i el desplegament de mesures per fer front a l’actual situació sanitària.

La creació d’aquest òrgan respon a la necessitat d’arbitrar actuacions orientades a disminuir la propagació de la malaltia i a evitar l’alarma social a través d’una transmissió d’informació clara i actualitzada sobre la situació i la seua actualització constant en el temps. En aquest sentit, la propera reunió de la comissió tindrà lloc el dimarts 17 de març, a les 9 hores, sempre i quan la situació no requerisca avançar la seua convocatòria.

Després de la primera reunió, i en atenció a l’actual nivell de risc, la comissió ha acordat l’adopció de diverses mesures a la ciutat de Xàtiva. En primer lloc, s’han acordat mesures de protecció del col·lectiu de persones majors de la ciutat, considerades com a població especialment vulnerable davant el risc de contagi de la malaltia. En concret, s’ha disposat el tancament, per espai de 15 dies prorrogables, del Centre Social de Majors d’Abu Masaifa, de la Llar de Jubilats de la plaça Roca i la suspensió de les activitats del Programa Mentalis que es duen a terme al JOC.

Així mateix, s’ha acordat cursar instruccions als serveis de neteja municipals per a que s’intensifique la neteja i desinfecció dels edificis públics i instal·lacions esportives, així com instruccions al concessionari de transport públic per a que intensifique la neteja i desinfecció dels vehicles assignats al servei, com ara autobusos i tren turístic. D’altra banda, l’Ajuntament establirà procediments d’actuació per a assegurar la prestació de serveis públics essencials, sempre d’acord amb les directrius emanades de les autoritats sanitàries.

L’Ajuntament de Xàtiva prega a la població que seguisca, en tot moment, les recomanacions de les autoritats sanitàries. En aquest sentit, es recorda que és fonamental seguir el protocol d’actuació establert front a possibles casos de contagi. En primer lloc, la Conselleria de Sanitat ha posat en funcionament el telèfon 900 300 555. En cas de presentar símptomes de contagi del COVID-19, s’ha de telefonar a aquest número. S’ha d’evitar acudir primer a urgències o al centre de salut, ja que es podria provocar el contagi de persones amb altres patologies. Cridant al 900 300 555, un professional sanitari informarà de com actuar i, en cas de ser necessari, es desplaçarà a domicili per a efectuar les pertinents proves diagnòstiques que determinaran el tractament a seguir en cada cas.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí